Mijn top 3 life changing boeken

kata boek

Ik stond afgelopen week voor mijn gigantische boekenkast met enorm veel boeken. Ik had weer inspiratie nodig voor deze blog. Wat ik zag waren veel Lonely Planetboeken met veel mooie herinneringen, een paar mooie romans en de rest ging allemaal over persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb er drie boeken uitgepakt die het meeste effect op mij hebben gehad en die wil ik graag met je delen, zodat jij er ook je voordeel mee kunt doen.   Klik op deze regel als je de video wilt zien.

 

Het eerste boek heet “De zeven spirituele wetten van Succes” van Deepak Chopra. Met dit boek kwam ik in aanraking, toen ik vast liep met mijn werk. Ik had mijn `droombaan” bereikt en ik had nog niet verder nagedacht over hoe mijn loopbaan er verder kon uitzien na deze baan. Ik herinner me nog precies het moment dat ik dit boek voor de eerste keer zag. Ik woonde net met mijn vriend samen en stond te kijken wat voor boeken hij nu had staan in zijn boekenkast. Dit boek viel mij op door het woordje “Succes”. Op mijn werk ervaarde ik alles behalve succes en ik wilde zo graag weten hoe ik deze situatie kon veranderen. Toen zag ik het woordje “spiritueel” er bij staan. Het was duidelijk dat dit een andere manier vorm van succes was, dan wat ik gewend was. Dit triggerde mij en ik werd heel nieuwsgierig waardoor ik het boek ging lezen. Ik kreeg erkenning in hoe ik de dingen in deze baan ervaarde. Zo stond er in dat je niet tegen de stroom in moest bewegen, en dat raakte mij heel erg. Op dat moment was ik in mijn werk bezig met dingen die tegen de stroom in gingen en het vrat energie. Een andere wet die mij raakte was die van de meditatie. Ik ben een workshop “mindfulness” gaan doen. Door dit elke dag te gaan doen, stond ik meer stil bij wat er zich echt in mij afspeelde. Ik begon in te zien wat ik ècht leuk vond en ik ging mijn grenzen meer aangeven. Tot op de dag van vandaag mediteer ik nog steeds, want het brengt me rust en kalmte gedurende de dag.

Het tweede boek is van Anthony Robbins en het heet “Je ongekende vermogens”. Anthony Robbins is een bekende NLP-coach die het beste, jouw ongekende vermogens, in jou naar boven weet te halen. Door dit boek ben ik een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren gaan doen en dat is life changing voor mij geweest. Ik leerde over bekrachtigende mind sets en mijn glas werd weer halfvol. Nu ben ik zelfs NLP Master. Lijkt dit boek je niets, dan raad ik je aan om een ander NLP-boek te vinden wat je wel aanspreekt. Ik kan je NLP echt aanraden, zodat jij je gewenste resultaten leert te halen.

Het derde boek spreekt je misschien niet aan door de titel. Het heet “Think and Grow Rich” en is geschreven door Napoleon Hill. Een wereldwijde bestseller en een heel oud boek dat nog steeds heel veel gelezen wordt. Misschien knap je af op het woordje “rich” of op de ondertitel waarin staat dat het door heel veel miljonairs wordt gelezen. Dat was voor mij niet de aanleiding om het boek te gaan lezen. Dat was het boek van Stephen Covey met “de zeven eigenschappen van effectief leiderschap”. Stephen Covey liet zich namelijk inspireren door Napoleon Hill. Dat maakte dat ik dit boek wilde gaan lezen. Napoleon Hill had heel veel rijke mensen geïnterviewd om te onderzoeken wat hun acties waren om dat succes te behalen. Van deze lessen heb ik ook weer nieuwe mindsets geleerd die voor ondernemers en mensen in loondienst gelden. Zo gaan succesvolle mensen door waar heel veel mensen het opgeven. Denk maar aan heel veel “nee” horen en net zolang doorgaan totdat er een keer ja wordt gezegd. Hier heb je doorzettingsvermogen en een geloof in jezelf voor nodig. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat dat ook waar is. Toen ik voor mezelf begon heb ik veel weerstand ervaren in mijn omgeving. Ik voelde dat ik op de goede weg was en heb doorgezet, hoe moeilijk dat soms ook was. Nu ben ik fulltime coach en heb vele tevreden klanten.

Dit waren mijn drie boekentips.

Misschien heb jij ook wel een life changing boek dat je wilt aanraden. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je de titel van het boek hieronder in het reaktieveld plaatst. Laten we elkaar inspireren!

 

Lieve groet,

Katja

 

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter