Ben je bezig met een droom tot werkelijkheid te laten brengen? Dr Joe Dispenza, die ooit bekend geworden door de must-see film “What the bleep do we know?”, heeft als neurowetenschapper onderzocht hoe jij dit kunt doen. Hoe? Door meditatie. Echt waar, jij kunt je grootsheid wakker maken en tot werkelijkheid brengen via meditatie.

Afgelopen weekend mocht ik dit zelf gaan ondervinden in een 3-daagse Progressive Workshop die door hem zelf werd gegeven. Het was echt fantastisch!

Hij maakt het mytische wat om het begrip meditatie heen hangt wetenschappelijk. Door die uitleg zijn mijn ogen open gegaan wat voor kracht wij als mens in ons hebben en hoe wij geprogrammeerd zijn. Hoe werkt dit dan?

Heb jij een idee hoeveel gedachten we ongeveer per dag hebben? Zo’n 70.000. Weet je hoeveel hiervan elke dag hetzelfde van is? 90%. Dus wat jij vandaag allemaal denkt heb jij gister gedacht en als je niet op past, denk je het morgen weer! Denk maar eens aan hoe het gaat als jij uit je bed opstaat. Je lichaam neemt al aktie volgens een vast patroon: wekker uitslaan, bed uit stappen, badjas aan, lopen naar het toilet, water met citroen drinken, social media bekijken. Koffie pakken en de laptop aan. Zoiets. Dag in dag uit doe je dit weer. Jouw brein heeft ooit deze neurologische verbindingen in je hoofd gemaakt en dat zijn nu vaste paden geworden. Deze neurologische verbindingen hebben ook weer verbindingen gemaakt met de cellen in jouw lijf en die kunnen weer jouw genen vormen. Zo heb jij je eigen vaste programma in jouw lichaam.

Het goede nieuws is, is dat je dit programma veranderen kunt. Je kunt je eigen genen, je cellen en jouw breinpaden veranderen. Ik vind dit zelf wel een supercoole gedachte!

95% van ons gedrag is automatisch en zit al in ons lichaam en in ons brein geprogrammeerd. Dit is jouw onbewuste gedeelte. Denk aan je gedrag, jouw overtuigingen, associatieve herinneringen, routinegedachten en routine-emoties. Dit is het vaste programma.

Vijf procent  is waar we ons wel bewust van zijn. Daar zijn onze logica, onze beredeneringen en onze creativiteit.

Om te veranderen, moet je groter zijn dan alle fysieke dingen in je leven. Je moet groter zijn dan die 95% onbewuste patronen. Hij doet ontzettend veel onderzoek met breinscans en hartonderzoeken in zijn eigen workshops en hij zag dat met meditatie hoe het brein elektromagnetisch verandert wanneer je geconcentreerd bezig bent, of wanneer je in een staat van opwinding terechtkomt.

Door meditatie ga je dan het onbewuste deel in. Dat is het moment dat je jezelf kunt herprogrammeren naar fijne emoties en intenties. Als je daarop richt zal jouw lichaam (cellen, breinpaden en jouw genen) hierop reageren en dit meer en meer gaan opzoeken in jouw dagelijkse leven. Nogmaals: Je kunt dus tot op gen- en celniveau jezelf veranderen!

Hij is zelf het levende bewijs: Op 23 jarige leeftijd in 1986 werd hij tijdens een triatlon geschept door een auto en lag met gebroken wervels op het asfalt. Een dag later nam hij in het ziekenhuis een cruciaal besluit. Hij zou zich niet laten opereren en een stang met diverse schroeven in zijn ruggenkolom laten aanbrengen om vervolgens de rest van zijn leven met pijn te moeten leven. Hij liet zich naar huis vervoeren en begon de heling van zijn lichaam door dagelijks te mediteren op gezonde wervels. Hij beoefende al jaren meditatie technieken en vond het tijd die toe te passen. Hij sloot het experiment 3 maanden later af met het weer binnenlopen van zijn eigen praktijk waar hij als chiropraktor dagelijks klanten behandelde.

Zijn missie werd hier wakker, ging de verklaring hier van onderzoeken en kwam steeds meer wonderen tegen bij mensen die zijn meditatie-methode gingen gebruiken.

Wat is zijn methode dan?

Waar ik meditatie gebruik om mijn gedachten stil te zetten en te gaan ZIJN, leerde ik nu om naar Het Veld te gaan. Dit is het veld waar Einstein het al over had: een kwantumfysisch veld waar niets is. Er is geen lichaam, er is geen plek, er is geen tijd. Er is niets, alleen jouw bewustzijn. Daar richt jij je in je meditatie dan eerst op, waarna je vervolgens gaat richten op de gevoelens die jij wilt hebben in jouw leven. Er komen dan vanzelf beelden bij. Je stuurt je lichaam zo al naar jouw gewenste toekomst en laat je lichaam daar aan wennen. Dit is dan wel iets wat je dagelijks bij gaat houden om zo nieuwe breinpaden aan te gaan maken. Dit heet ook wel manifesteren 

Hij heeft geweldige voorbeelden genoemd:

– mensen die zo een nieuwe baan aantrokken

– mensen die zo een nieuwe romantische partner aantrokken

– mensen wisten hun kankercellen terug te dringen omdat er een andere molecuulstructuur in hun lijf ontstond. Ze konden “onverklaarbaar” als genezen worden verklaard.

Dus verander jouw molecuulstructuur en verander daarmee jouw genen en jouw leven!

De enige kunst die je moet beheersen om elke dag zijn meditatie te gaan doen, zonder smoesjes ;-)! Ik ga er in ieder geval voor!

2017 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Happines & Business Coach en teacher Katja van Gulick uit Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals hun missie, why en hun verlangen te leven. Dat doet ze met haar coachingprogramma’s Claim your Life en Claim your Business. Maak werk van je verlangen en als resultaat krijg je energie, rust en balans en je ervaart overvloed in relaties, werk, gezondheid en tijd.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

 

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Tara Mohr met Playing Big, Gabrielle Bernsteins’ Spirit Junkie, Marie Forleo B-School, Danielle Laporte Fire Starter Sessions & Desire Map.  Ik heb al deze certificeringen.  Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter