De kracht van het Zwarte Schaap zijn

Kkata boeklik hier voor de vlog op Youtube

 

Misschien ken je dat gevoel wel dat iedereen het maar raar vindt waar je mee bezig bent. Je praat over onderwerpen waar de ander nooit van heeft gehoord. Je voelt je de uitzondering en je wilt je aanpassen, zodat je meer bij de groep of bij de ander past. Herken je dit? Gefeliciteerd, je bent het zwarte schaap!

Toen ik net begon met werken als accountmanager kreeg ik van sommigen scheve blikken als ik in mijn pak met pumps liep en aan kwam rijden in mijn lease-auto. “Jij, in de sales?”. Bij die mensen voelde ik me echt een joker en ging ik me kleiner maken, om bij die groep te blijven horen. Zonde toch? Ondertussen bleef ik wel mijn ding doen en heb ik goede jaren gehad in de sales. Na 10 jaar, toen iedereen er aan gewend was, begon ik als zelfstandige coach.

“Jij coach? Je bent sales!”. “Dit ga je nooit redden, er zijn 40.000 coaches in Nederland”. “Bloggen, wat heeft dat nu voor zin, ga netwerken!” Weer voelde ik afwijzing en de uitzonderling in de groep. Vanuit de psychologie volkomen logisch omdat we als mens nu eenmaal sociale wezens zijn die bij een groep willen horen. Als ik naar al die opmerkingen en adviezen had geluisterd, was ik nu niet waar ik nu ben.

Ik omarm mijn rol als het zwarte schaap, het zijn namelijk de “gekken” onder ons die het echte succes vinden. Ik laat me dan ook graag inspireren door andere zwarte schapen zoals Nelson Mandela, Albert Einstein, Ghandi, Moeder Teresa, Vincent van Gogh en Steve Jobs. (Lees hier wat deze succesvolle mensen doen)

Vraag jezelf nu eens af. Met wie ga ik nu het meeste om? Zijn dit mensen waarvan ik opbloei of waarbij ik me kleiner voel dan dat ik ben? Voel ik me begrepen en geaccepteerd? Als je je geïsoleerd en onbegrepen voelt, begin dan met een eerste stap om andere “zwarte schapen” te vinden. Er zijn altijd mensen te vinden, die hetzelfde als jou doen en ambiëren. Je bent nooit alleen! Je kunt ze vinden in online communities, workshops, opleidingen of op je werk. Ik vind ze bijvoorbeeld bij mijn opdrachtgevers waar ook andere freelancers werken. Bij de intervisiegroep van de beroepsvereniging. Als we elkaar zien delen we onze passie, onze vragen en onze successen. Ik ben lid van een facebookgroep waarin we elkaar inspireren, stimuleren en helpen met het maken van ons onlineprogramma. Ik ontmoet ook heel veel mensen op congressen of opleidingen.


zwarte schaap Katja van GulickNatuurlijk blijf je bij de mensen waar je om geeft. Wat het beste werkt is te begrijpen dat iedereen anders denkt en ze jouw ding gewoon niet begrijpen
. Stel grenzen en praat niet teveel over je werk. Er is waarschijnlijk een OMA bij je in de buurt: Iemand die ongevraagd Oordeelt en zijn of haar Mening of Advies geeft. Pareer dit door hen te vertellen dat je een team van mensen om je heen hebt die je helpen in je werk. Laat deze mensen wennen aan het idee dat er mensen zijn die de dingen anders aanpakken zodat ze meer open-minded en verdraagzamer naar anderen worden. Als dit voor jou iets is wat uit je comfortzone komen is, lees dan deze 12 tips.

Blijf altijd jezelf, dit is jouw weg die bij je past. Omarm je rol als zwarte schaap, we hebben ze nodig. Ze maken de wereld een stuk leuker en inspirerender! Maar: Luister ook altijd naar de goedbedoelde adviezen en vooral de adviezen die je laten groeien en bloeien. Heel veel succes! Tip: lees hier 15 tips hoe je de gelukkigste persoon wordt!

 

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

 

 

2014 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter