kata boek

Af en toe lees ik deze qoute weer eens om te weten dat wat ik ook doe, dicht bij mezelf mag blijven. We zijn allemaal uniek met onze eigen talenten en als we dat doen waar we energie van krijgen hebben we een succesvolle formule!

Toch kan het uitvoeren van deze succesformule nog wel eens moeilijk zijn. We hebben geleerd dat we geen fouten mogen maken en het kan heel spannend zijn om onze kop boven het maaiveld uit te steken. Toch zul je dingen buiten je comfortzone gaan doen als je succes wilt hebben.

 

 

In dit artikel heb ik 14 succesvolle houdingen op een rijtje gezet die mensen als Oprah Winfrey, Richard Branson, Donald Trump hebben gedaan om te komen waar ze zijn gekomen. Ook zij hebben weerstanden en tegenslagen ervaren en toch zijn zij doorgegaan en gekomen tot hun persoonlijke succes!kata boek

Het is een cliché, maar o zo waar: Succes is een keuze! Als je naar veel succesvolle mensen kijkt, hoe die zijn gekomen waar ze willen zijn, dan is het met vallen en opstaan gebeurd. Ze zijn er niet zomaar gekomen. Ze hebben allemaal een bepaalde houding. De minder succesvolle mensen hebben ook een houding met elkaar gemeen. Voor de duidelijkheid heb ik ze ter vergelijking hier naast elkaar gezet:

“Slachtoffer” houding
Succesvolle houding
Ze hebben hun focus op wat er niet kan.
Ze hebben hun focus op een doel, een gewenst resultaat
Geven gauw op en denken in termen als “Goed & Fout”.
Falen / “Goed&Fout” bestaat niet: Het kan altijd op een andere manier
Denken in problemen: het kan niet!
Denken in uitdagingen, mogelijkheden: wat kan wel?
Houden zich bezig met zaken waar ze geen invloed op hebben
Houden zich alleen bezig met zaken waar ze invloed op hebben
Futloos, slechte conditie, traag
Ze hebben energie en zijn vitaal, goede zelfzorg
Ze ervaren geen motivatie
Ze zijn enthousiast en gemotiveerd
Ze gebruiken hun beperkende overtuigingen
Ze gebruiken bekrachtigende overtuigingen
Laten zich leegzuigen door hun omgeving. Gaan met mensen om die hen eerder klein maken dan groot.
Hebben mensen om zich heen die hen voeden met positieve energie en waardoor ze groeien als mens
Talenten worden verspild, ze zijn passief
Kennen hun talenten en passies, en gebruiken ze
“Ik moet”
“Ik mag” “Ik wil”
Afwachtende houding
Zelfverzekerde, actieve houding
Voelen zich onbegrepen door de buitenwereld, en voelen zich slachtoffer.
Snappen dat mensen verschillend zijn en hoe ze aansluiting kunnen vinden bij een ander
Willen voldoen aan beeld van de ouders, partner en de rest van de buitenwereld.
Willen voldoen aan zijn/haar eigen plaatje
“Ik geef op, ik kan het niet” houding
Open en Lerende houding
 

Wellicht weet of ervaar jij ook een succesvolle houding die hier niet in het rijtje staat. Zet deze dan in onderstaande reaktieblok om deze met iedereen te delen!

 

De succesvolle mensen snappen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun succes! Ze zien in dat hun afkomst er niet toe doet, en dat achterover hangen de problemen niet oplost. Ze zien in dat alleen zij goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ze zorgen goed voor zichzelf op fysiek, mentaal en spiritueel gebied. Ze zien in dat hoe zij zich voelen niet het resultaat is van hun omgeving, maar het resultaat is van hun eigen interpretatie van gebeurtenissen.

Wat mij betreft betekent de eerste stap om altijd in positiviteit en mogelijkheden proberen te denken en laat dit de stem in je hoofd zijn..

Positief denken basis succesJij bent degene die kan bepalen hoe je je voelt en hoe je handelt op basis van de waarneming van jouw leven. Dit vraagt een actieve en lerende houding in je leven, die je veel energie gaat opleveren.

En… welke houding kies jij?

 

Nogmaals: als jij een bepaalde houding kent die hier niet in het rijtje staat dan wil  ik je vragen om deze met ons te delen in onderstaande reaktieblok!

 

©2014 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

Social Media fotombti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional   Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

 

Laat een reactie achter