Boekentip: De 7 Spirituele Wetten van Succes

kata boekEen echte must-read! Dit boek is de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling geweest, toen ik het per “toeval” vond in de boekenkast van mijn vriend bij wie ik net ingetrokken was. Ik had wel behoefte aan wat succes en gaf het boek een kans. Ik was per slot van rekening een bijna vastgelopen dertiger die meer en meer wilde en snel ook ;-).

Ik las het in één keer uit. En daarna nog een keer, en elke keer las ik weer iets wat me verder op weg hielp. Ik kon nu de stappen te nemen om balans en rust te vinden in mezelf en dat ging me dan ook nog succes opleveren! Voordat ik het boek las, associeerde ik het woord spiritueel toen nog met zweverig zijn, in witte gewaden lopen en sandalen met geitenwollen sokken. Nu weet ik dat spiritueel heel praktisch is. En dat is dit boek ook!

Het zorgt ervoor dat je innerlijke balans ervaart en dat je de juiste beslissingen neemt. Als je dit in de praktijk weet te brengen, ga je vanzelf meer zelfvertrouwen en rust uitstralen. Het woord spiritueel zal enkelen van jullie afschrikken, maar geloof me, dat idee heb je niet als je het leest. Het is een kort en bondige geschreven gids wat je meteen kunt uitvoeren in het dagelijkse leven.

Het boek is geschreven door Deepak Chopra, en hij is een wereldberoemde autoriteit op het gebied van de geest/lichaam-geneeskunde en het menselijk potentieel. Een mix van wetenschap en spiritualiteit, oftewel een mix van het gedachtegoed van het Westen en het Oosten. Als afgestudeerde arts uit India kwam hij terecht in Amerika om het daar helemaal te gaan maken. Hij ontdekte dat genezing meer een mentaal dan een fysisch proces is. Zijn holistische visie is bekroond met een Nobel prijs en inmiddels inspireert hij vele mensen.

Als we verder gaan over het boek,  heeft succes in dit geval niet alleen te maken met materiële rijkdom maar ook met een goede gezondheid, energie en enthousiasme voor het leven. Inmiddels is dit mijn eigen spiritualiteit geworden.

De zeven stappen / wetten zijn:

  1. De wet van pure potentialiteit: Hoe kom je dicht bij jezelf?
  2. De wet van het geven
  3. De wet van “karma”, oftewel oorzaak en gevolg
  4. De wet van de minste weerstand
  5. De wet van intentie en wens
  6. De wet van het afstand nemen
  7. De wet van het “dharma”, iedereen wordt geboren met een levensdoel. Welk doel heb jij?

Bij elke wet wordt heel praktisch aangegeven hoe je deze uitvoert en succes zal sneller naar je toekomen. Lezen en uitvoeren dus!

©2014 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

Social Media fotombti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional   Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter