15 tips om de gelukkigste mens van 2015 te worden

kata boek

Eerlijk gezegd ben ik niet zo van de goede voornemens in het nieuwe jaar. Als ik een voornemen heb, begin ik er meteen mee. Toch zijn de meeste mensen vanaf 1 januari voor 100% gemotiveerd om een verandering aan te gaan. Dus met z´n allen naar de sportschool, stoppen met roken en aan de lijn. Dit zijn allemaal middelen om gelukkig te worden. In mijn ogen zijn ze oppervlakkig en is dit niet waar geluk om draait. We denken vaak `als er 5 kilo af is, dan ben ik gelukkig`. In een eerdere blog met de vijf levenslessen van de stervenden staat waar het echt om draait. Lees die eens.

En kijk dan naar onderstaande 15 manieren hoe je die levenslessen in de praktijk kunt brengen. Dit zijn de zaken waar het echt om draait om een gelukkig persoon te worden.

Deze vond ik in een artikel van Huffington Post en dit is waar het echt om draait om een heel gelukkig persoon te worden in 2015!

Geniet van de kleine dingen.

Doe wat echt waarde voor je heeft. Zeg nee tegen de dingen die je energie kosten en kijk naar wat je echt wilt doen. Je kunt gewoon niet overal zijn op hetzelfde tijdstip.

Wees eerlijk en open naar jezelf. Wat wil je echt in het leven. Doe je de dingen omdat de mensen om je heen dat zo vinden, of omdat je het echt wilt. Natuurlijk horen er dingen bij die je niet leuk vindt.

Neem meer risico. Maak fouten, leer ervan en ontwikkel jezelf. Je maakt dan een persoonlijke groei door, en dat is goed voor je zelfvertrouwen.

Ga met de mensen om die je energie geven. Kijk eens om je heen welke mensen van je energie zuigen en welke mensen je energie geven en je laten groeien als mens. Ze zeggen wel eens dat de vijf mensen met wie je het meeste omgaat, aangeven wie jij bent.

Realiseer dat het verleden niet hersteld kan worden. Wat gebeurd is, is gebeurd en trek er je les uit. Je laat het gewoon niet meer gebeuren.

Zeg of doe elke dag iets aardigs tegen iemand. Uit onderzoek blijkt dat je er echt gelukkiger van wordt. Op een dag komt al deze hulp weer terug naar je!

Stop met excuses maken om niet je dromen waar te maken. Het komt nooit uit. Als anderen het kunnen, kun jij het ook. Als je oud bent, hoe kijk je dan terug als je het niet hebt gedaan? Nou dan!

Wees gelukkig voor een ander. Je krijgt het terug, let maar op! Jaloezie zegt iets over wat jij mist bij jezelf. Dat hoeft niet om die mooie jurk van je vriendin te gaan, maar bijvoorbeeld om de aandacht die je er mee krijgt. Misschien voel je je niet gezien.

Geef wat jezelf ook zou willen. What goes around comes around.

Begrijp dat jij de enige bent die wat van je leven kan maken. Heb een hoge dunk van jezelf. Maak je niet druk om wat anderen van je denken. Er is een stelregel: dertig % vind je leuk, 30% vind je niet leuk, en de rest heeft gewoonweg geen mening over je

Stop met de zekerheid te zoeken. 8 uur werken aan iets wat je absoluut heerlijk vindt, is beter dan 80 uur werken voor iets wat je echt niet leuk vindt. Je kunt beter happy single zijn, dan doodongelukkig met iemand samen zijn

Respecteer je privacy. Niet iedereen hoeft alles van je te weten.

Leef je eigen doel. Iedereen heeft z’n eigen levenspad en volg niet de massa. Laat je inspireren door anderen om je eigen levenspad te bewandelen.

Laat een reactie achter