De basishouding van je succes mèt cadeau!

kata boek

De afgelopen drie weken heb ik een dagelijkse peptalk van Deepak Chopra gevolgd over succes. Deepak Chopra is voor mij één van de grootste inspiratiebronnen. Hij combineert de wetenschap met het niet-grijpbare van ons bestaan.

Zijn boek “de 7 spirituele wetten van succes” is voor mij een start geweest van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, toen ik even niet meer wist hoe ik verder met mijn werk moest. Ik dacht een boek over succes, in de zin van carrière vanuit een ander perspectief, te gaan lezen, maar dit ging over een heel ander soort succes. Ik geloofde toen al dat als je iets wilde en je aktie ondernam, je dat ook kon bereiken. Dat had ik voor mezelf al bewezen met een beslissing om met werk te stoppen en een half jaar op reis te gaan. Toen ik terug kwam ging mijn carrière door met de baan die ik zo ambieerde. Alleen ik moest nog één ding leren, en dat was dat aktie ondernemen en bereiken wat je wil wel een solide basis nodig heeft. Lees verder als je wilt weten wat dat is!We kunnen van alles willen en dat gaan proberen te bereiken, maar de valkuil is dat we ons zelf op de automatische piloot zetten. Je gaat dan betekenisloze akties ondernemen. In mijn geval betekende dat ik vanuit mijn hoofd die baan zo ambieerde, en niet uit mijn hart. Als ik die baan had gekregen, had ik het gemaakt voor mezelf en was ik heel stoer; dacht ik. Die solide basis was er nog niet. De basis waar ik het over heb, is het echte contact met mezelf.

Als jij een goede connectie met jezelf, je ZIJN hebt, dan heb je een basis van rust en kalmte. Hiermee kom je door elke fase van beslissingen maken heen. Je ZIJN is die zachte stem van binnen die jouw antwoorden heeft. Door de drukte van de dag, en de gedachten die je de hele dag bezig kunnen houden, vergeet je daar nog wel eens naar te luisteren. Heb jij een connectie met je ZIJN, dan heb je een basis van kalmte. De prikkels van buiten brengen je dan niet van je pad. Je voelt jezelf zekerder en je bent onafhankelijk. Je geniet meer van wat er nu gebeurt.

Als ik naar mezelf terugkijk, dan zie ik dat ik geen contact had met mijn ZIJN. Onder de oppervlakte speelden er allerlei dingen, die me erg onrustig maakten. Ik zocht afleiding buiten mezelf door elke keer nieuwe plannen te maken voor een mooie reis, of door veel af te spreken met anderen. Ik had steeds meer afleiding nodig om rust te vinden.

Je ZIJN is heel rustig en kalm. Het is een staat waar je contact mee kunt houden. Daarom is er meditatie. Door contact met jezelf te hebben en gedachtenloos te zijn komt er een rebalance. Je gaat terug naar jezelf en weet weer wat er speelt bij jou en wat er belangrijk voor je is. Ik kan wel zeggen dat meditatie mijn leven heeft veranderd. Nadat ik een meditatie workshop had gevolgd, adviseerde men mij om het mediteren 100 dagen te proberen. Onder het mom van “baat het niet, dan schaadt het niet” ben ik dat gaan doen. Na een tijd merkte ik wat spanning met me deed. Ik kon hier op anticiperen door te kiezen om rustig te blijven en me niet gek te laten maken door de waan van de dag en de contacten met andere mensen. Het heeft me geholpen door te voelen wat ik ècht wilde en dat was de start van mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn carrièreswitch.

Mijn cadeau voor jou!
Die basis van rust en balans gun ik jou ook! Als cadeau geef ik je hierbij een link naar mijn 3 minuten adem ruimte meditatie. Een meditatie die je tussendoor kunt doen als je merkt dat je je onrustig voelt. Download de meditatie en zet deze op in de auto, thuis of op je werk voor een rebalance van jezelf. Klik hier voor de 3 minuten Adem Ruimte.

Kom in aktie en volg mijn workshop meditatie voor beginners op 31 mei 2015 in Amsterdam
Smaakt dit naar meer en wil je meer te weten komen over mindfulness en meditatie? Doe dan net als ik eens een beginnersworkshop. Deze geef ik op 31 mei in Amsterdam. Het lijkt me hartstikke leuk om je dan te ontmoeten en je kennis te laten maken met verschillende soorten meditaties en de basishouding voor meditatie. Na de workshop kun je zelfstandig met meditaties aan de slag gaan!

Na deze middag kun en weet je:
– Wat is mediteren en wat is de oorsprong
– welke soorten meditaties er zijn
– de voordelen van meditatie
– wat meditatie vooral niet is
– je kunt al je vragen stellen
– na de workshop kun je zelfstandig aan de slag met meditatie

De middag begint om 13 uur en het duurt tot ongeveer 17 uur. Lokatie is in nader te bepalen ruimte in Amsterdam.

Tot 1 mei is de prijs EUR 27 inclusief BTW, daarna gaat de prijs omhoog!

Meld je aan via deze link, of via mijn mail info@katjavangulick.nl, dan krijg je van mij een bevestigingsmail met een link om te betalen. Dan is je plek meteen bevestigd! Kosteloos annuleren kan tot 2 weken voor aanvang.

Het lijkt me heel leuk om je hier te zien en te spreken!

Lieve groet, Katja

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

2015 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter