{Blog & Vlog} Wees altijd in je Genius Zone: Werk aan je Bovengrensprobleem

Klik op de afbeelding en dan zie je de video op Youtube.

Jouw Genius: Dat stuk waar jou talent en passie samenvallen. Dat is wat jij hebt te doen. In de vorige vlog & blog heb ik je tot aktie gezet om inzicht te krijgen hoeveel tijd jij nu eigenlijk besteed aan je Genius. Ik hoop natuurlijk dat jij een groot deel van je tijd daarin doorbrengt. Vaak gebeurt dat niet. Bij mij niet.

Wil je je genius weten, klik dan hier om die blog & vlog te lezen of te kijken.

Next level, new devil, las ik laatst. Die kwam ontzettend binnen bij me. Ik bleef namelijk al een tijd op hetzelfde niveau werken en ondanks dat ik wist dat ik alleen maar kan groeien door te doen, bleef ik maar hangen. Normaal lukt het me zelf wel om die dingen te doen die ik niet durf. Maar ook daar heb ik mijn grenzen en op dit moment van filmen zit ik dan ook zelf in een coachtraject om door dat plafond te breken.

In deze blog & Vlog ga ik je helpen om meer in je Genius Zone te zijn en te werken aan je onbewuste Saboteur. Vaak maken we niet die grote sprong om écht dat ene te doen wat in ons roept. Of we ontkennen zelfs het dat we het hebben. Vooral naarmate je ouder wordt, roept dat steeds luider naar je. Tegen de tijd rond veertig jaar hebben we die roep uitgeschakeld en de kans is groot dat je alarmsignalen krijgt zoals depressies, problemen met relaties. Wat maakt dat we dan niet naar dat gevoel naar dat innerlijke weten, luisteren.

Gay Hendricks noemt dit het Upper Limit Problem. Het bovengrensprobleem. Die heeft iedereen! De meest succesvolle mensen pakken net niet die ene stap om helemaal in hun Genius Zone te werken en te leven. Of als ze er wel mee werken, komen er gezondheidsklachten of relatieproblemen om maar iets te noemen.

Wat is nu dat bovengrensprobeem? Je kunt het zo zien dat iedereen een inwendige thermostaat instelling heeft die bepaalt hoeveel liefde, succes en creativiteit we onszelf toestaan. Als we die overschrijden en we hebben meer succes dan dat we dat eerder ervaren hebben, dan bewust of onbewust gaan we ons zelf dwars zitten en we vallen weer terug naar onze comfortzone, die andere drie zones. Voorbeelden zijn: ineens migraine vlak voordat je die presentatie gaat geven. Heel veel geld uitgeven als je eens een keer flink in de plus staat. Heb je eindelijk een mooie relatie en dan verpest je die door vreemd te gaan met een onbekende. Zodat je daarna tegen jezelf zegt: “zie je wel…het mag niet zo zijn”.

Je herkent vast wel een patroon bij jezelf. Zelf-sabotage. Het is een patroon waar je door heen moet breken. Gay noemt dit de Grote Sprong, the Big Leap, naar je Genius Zone.

Er zijn vier valse fundamentele overtuigingen onder het Bovengrensprobleem. Dat zijn ideeën die echt en waar voor je lijken en die je dus belemmeren. Die zijn vaak al in onze kindertijd ontstaan, voordat we zelf leerden denken:

Obstakel 1: Het gevoel in alle opzichten te kort te schieten.

Obstakel 2. Ontrouw en verlating. Als je succes hebt, dan vind niemand je meer leuk want dat zijn niet je roots meer.

Obstakel 3: geloven dat succes voor een grotere last zorgt

Obstakel 4: De overschaduwmisdaad. Vooral hoogbegaafden hebben hier last van.

Wat kun je nu doen om jezelf vrij te maken van je bovengrensprobleem? De eerste aktie die je kunt nemen is bewust leven! Bewaak jezelf en zorg dat bewaken jouw gewoonte wordt. Kijk met een beginnersmind naar je eigen patronen als je merkt dat jouw positieve energiestroom blokkeert. Hoe voel je je dan? Wat denk je hierbij, en wat er dan gebeurt. Wat is je patroon? Zo leer je je eigen gedrag kennen en kun je eerder ingrijpen.

Neem risico’s en ga uit je comfortzone in stapjes bij nieuwe dingen doen.

Alleen jij kunt wat aan je situatie doen en bent 100% verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Als er iets misgaat, straf jezelf dan niet af. Vraag jezelf af wat je er van kunt leren.

Angst mag er zijn. Duw het niet weg. Ga door die angst heen. Ik spreek zelf het kleine meisje in mezelf toe en moedig haar aan. “Oke, je bent nu bang en dat is heel normaal, maar we gaan dit doen en weet dat dit gevoel voorbij gaat, als je merkt dat er geen gekke dingen gebeuren. Gebeuren er gekke dingen, dan weet je dat wel weer op te lossen”. De return on investment is groot als je hier door heen gaat!

Bemoedig jezelf en gun jezelf mooie dingen. Gun jezelf dat het goed met je mag gaan. Wees dankbaar als je succes hebt, voel vreugde, het mag allemaal. We hebben je nodig met je genius! Iedereen heeft een genius en jij gebruikt m gewoon en doet er mooie dingen mee. Oefen jezelf met comfortabel voelen hiermee.

Lukt het je dan nog niet, zoek dan hulp bij anderen of een coach.

Ik hoop dat jij je interne thermometer omhoog zet om al het succes, plezier, liefde en creativeit in je leven toe te laten! Je verdient het beste, want je gebruikt je genius! Neem de grote stap naar je Genius Zone. We hebben je nodig!

 

Liefs,

Katja

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter