{Blog & Vlog} Ontdek jouw Genius

kata boek{Je kunt de vlog bekijken via deze link}

Misschien ken je wel één van deze situaties.

  • Je komt ’s ochtends bijna je bed niet meer uit, je moet jezelf het bed uit tillen.
  • Je werkt, je hebt alles voor elkaar, en toch is er iets wat er in je leven mist.
  • Je werkt en er komt niet uit wat er in je zit.

Wat zou je graag een andere situatie willen:

  • Je zou weer hartstikke kwiek en vrolijk je bed uit willen stappen omdat je weer zin hebt in de dag.
  • Je doet dat ene ding waarbij er alles uitkomt wat er in zit.
  • Je leidt dat leven waarin je ambitie op een gezonde manier tot uiting komt en je ervaart geluksmomenten.
  • Je voelt liefdevolle momenten en je hebt geluk, bezieling en energie in je leven.

 

In deze blog&vlog vertel ik je wat een manier is om dit te bereiken. Klik op de afbeelding voor de video op youtube.

Eén van de manieren om dat te krijgen is jouw Genius te ontdekken. Ik vind het zelf een geweldig woord dat voor mij de lading dekt. Jouw Genius is dat ene ding wat jij hebt wat anderen niet hebben. Ik geloof namelijk dat we allemaal zijn geboren met een bepaalde gave om andere mensen te helpen. Dat is dat ene ding wat jij op je eigen unieke manier doet. Het is het overlappende gebied tussen jouw talenten en jouw passies. Deepak Chopra noemt het bijvoorbeeld je dharma. Hij gelooft dat jij dat ene ding hebt waarmee je anderen dient te helpen.

Ik ga jou de stappen geven om jouw Genius te ontdekken.

De eerste stap is om een bepaalde mindset te hebben. Sta je zelf toe om te mogen falen; er bestaat geen goed of fout. Laat alle oordelen los en kijk met een open vizier naar jezelf. We zijn allemaal met een bepaalde blauwdruk op de wereld geboren en door hoe we zijn opgegroeid hebben we er allemaal een filter voor gezet, hebben er een oordeel over genomen en we kijken we niet helemaal zonder oordeel naar onszelf. Dus ik wil je uitdagen om een open mindset te nemen en niet meer te denken in goed en fout.

Dan ga je vervolgens naar minimaal vijf tot tien mensen aan wie jij gaat vragen: wat zijn mijn super powers? Wat zijn die drie talenten die ík heb. En verzamel die.

De derde stap is onderscheid maken tussen talenten en passies. Jouw talenten, dat zijn die dingen die voor jou normaal zijn, waarvan jij je misschien niet eens bewust bent. Maar voor andere mensen is het wel iets bijzonders want het is iets wat zij niet uit zichzelf kunnen. En je passies, dat zijn eigenlijk je energizers. Waar licht jij nu van op? Wat zou je nou de hele dag wel het liefste willen doen?

Als je die twee definities naast elkaar zet, wat zijn dan die drie super powers die jij terug hebt gekregen, waarin overlappen die zaken elkaar. En ga die eens arceren. En ga dan voor jezelf na: van welke word ik nu het meeste blij, wat voelt voor mij nu als vanzelfsprekend, wat kan ik nu uit mezelf doen wat mij goed afgaat? Pak dat overlappende gedeelte van, wat je heel graag zou willen doen, waar je energie van krijgt, en datgene wat jou gewoon goed afgaat, je talent. Pak die eruit en zorg dan dat dat jouw werk gaat worden. Zodat jij je leven weer echt gaat voelen en ervaren. Dat jij je bed weer uitstapt vol met energie omdat je zin hebt in de dag waarin al jouw talenten weer tot uiting komen.

Het zou geweldig zijn als jij jouw Genius met ons deelt en wat jij er mee zou willen doen!

Dan gaan we het de volgende keer hebben over hoe je dit in de praktijk kunt brengen!

 

Liefs,

Katja

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter