{Blog & Vlog} In 4 stappen naar werken in jouw Genius Zone

kata boek Je kunt via deze link de vlog/video bekijken.

Heel veel mensen raken energie kwijt door werken en de dingen die ze doen. Een oorzaak kan zij dat ze te weinig werken in hun Genius Zone! Je Genius is dat talent waar jij energie van krijgt. Als je dat gebruikt heb je een succesformule in handen.  In de blog “Ontdek jouw Genius”help ik je hier achter te komen.

Als jij je Genius gebruikt dan zit je in een moment van flow: Je denkt niet aan de tijd, die voorbij vliegt, je hebt focus, uitdaging en het voelt niet als werken, het geeft zelfs kracht en energie . Je realiseert je dat je gewoon hier heel goed in bent. Dit zou je wel de hele dag kunnen doen, zonder er voor betaald te krijgen. Je bent gewoon gelukkig! Ken je dat heerlijke gevoel? Als jij in je geniuszone bent dan komen je unieke talenten en je passies bij elkaar.

In deze Blog & Vlog leg ik je uit hoe jij meer in je Genius Zone werkt.

Als jij je genius weet, dan is het zorg dat jij deze gaat gebruiken. Vaak besteden we namelijk veel te weinig tijd aan onze genius. Laten we hier aktie op nemen zodat jij meer in jouw Genius Zone komt te werken. We kijken eerst naar de drie zones voor je Genius Zone, daarna leg ik je uit welke aktie je kunt ondernemen.

De eerste is de Onbekwaamheidszone met activiteiten die je niet leuk vindt en die je veel tijd en frustratie kosten. Zoals je huis schoon maken, verkopen of de administratie. Wat te doen met deze taken? S.T.O.P ermee. N.U. Zeg vriendelijk nee tegen iemand en stel een andere taak voor. Gaat het om je onderneming, dan is dit iets om uit te besteden. Zo heb ik bij de start van mijn onderneming meteen een boekhouder in dienst genomen die mij kan helpen met de jaarrekening en de administratie. Dat scheelt mij enorm veel tijd en frustratie. De boekhouder is op deze manier bezig met zijn genius zone en ik ook. Een echte win-win dus.

De volgende is de Bekwaamheidszone met taken die je prima doet maar waar je niet in uitblinkt. Hoeveel tijd besteed je in deze zone? Te veel tijd hierin zijn werkt niet vervullend op de lange termijn. Een voorbeeld van mijzelf is dat ik bijvoorbeeld met de opbouw van mijn website ik dat best zelf kon leren, alleen het leverde mij niet direct iets op. Ik coach mensen en ik maak geen websites. Ik heb die grens dus gesteld en die door een expert laten maken.

De zone voor de Genius Zone is de Uitmuntendheidszone met dingen die je bijzonder goed afgaan. Het is echt jouw ding, Je hebt er een soort automatisme in, want je hebt het ooit heel goed geleerd. Anderen zeggen: “Wat doe je dat goed!” Zo zeggen coachees tegen mij dat ik zo goed kan ondernemen, op mijn niveau, iets waar ik heel veel lol in heb. Dat straal je uit. Alleen het is niet mijn business, hoewel ik het een ontzettend leuk avontuur vind en ik heel trots ben wat ik heb opgebouwd.

Maar…als je al deze dingen voorbij laat gaan… Dan kom je in jouw Genius Zone! Dan heb je de flow te pakken, denk je niet meer aan perfectionisme en ben je zo gelukkig. Als jij je hierin kunt bevinden, dan gebeuren er wonderen. Je bent helemaal jezelf en je kunt je geld er mee verdienen! Wie wil dat nu niet?

Neem aktie. Kijk hoeveel tijd je besteed in al die zones. Ik leg je uit hoe:

Maak 4 kolommen met deze zones. Hou deze week al je activiteiten bij en plaats ze in de zones. In je vrije tijd, je onderneming of je werk. Misschien wel 80 tot 90%? Dan kan dat wel eens verklaren waarom er niet uit je komt wat er in je zit, of wat maakt dat je veel stress hebt. Beslis wat je niet meer gaat doen, misschien kun je al iets uitbesteden. Ook al is het één ding, dat kan al een verschuiving teweeg brengen in je energie!

En ga je dan meer in je Genius Zone werken, dan ga je merken dat je ook daar wel weer tegen een blokkade aan loopt. Dat bespreek in de volgende blog!

 

Liefs,

Katja

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter