{Blog &Vlog} Dream big en creëer je inspirerende visie in vier stappen

Je kunt de vlog bekijken door op deze link te klikken.

Ik heb een vraag voor je. Leef jij je eigen plan? Heb jij een idee of een verlangen hoe je het zou willen hebben? Durf jij je beste en mooiste leven te leiden?

Ik zie veel mensen worstelen met hun energie, balans en gepieker. Vragen als “waar doe ik het eigenlijk voor?”, “welke richting moet ik kiezen” en “ik kom mijn bed niet uit” is waar ik wekelijks mee geconfronteerd word bij de mensen die ik coach. Vaak laten we ons leven leiden door omstandigheden en verliezen we tijd door de waan van de dag . Zonde.

Zorg dat jij je eigen visie hebt, een toekomstbeeld van hoe jij vindt hoe het hoort te zijn. Jouw droom van hoe de ideale wereld er uit ziet. Dat mag als een sprookje klinken, alleen denk eens aan Martin Luther King die begon ook zijn speech met `I have a dream´. John F Kennedy had een sterke visie om de eerste mens op de maan te brengen. Ben and Jerry´s wil het lekkerste ijs maken op de meest positieve manier. Walt Disney wil alle mensen gelukkig maken. Ik geloof dat jij je eigen wereld kunt creëeren want jij bepaalt zelf je eigen realiteit. Dream Big, creëer je visie!

Wat gebeurt er als jij geen visie hebt? Misschien herken je wel wat dingen.

Als jij geen visie hebt, dan laat je toe dat omstandigheden of de dagelijkse loop van omstandigheden jouw leven en jouw toekomst bepalen. Je leeft reactief in plaats van pro-actief. Een mooi voorbeeld: Wat als Oprah Winfrey als klein arm meisje geen sterke droom had om haar leven te veranderen?
Als jij geen visie hebt, hoe weet je dan waar je naar toe gaat? Je hebt een helder beeld of je vooruitgang of groei hebt in je leven.
Als je geen visie hebt, dan kijk je naar anderen en neem je hun ideeën en acties over. Je laat anderen jouw je leven bepalen. Je kijkt hoe anderen het beter doen en daar word je niet heel blij van.
Je ziet niet welke kansen er voorbij komen.
Als jij geen visie hebt, laat je je door het leven en onverwachtse gebeurtenissen overweldigen. Het leven overkomt je. Je zet niet door bij tegenslag want je hebt geen beeld waar je naar toe wilt.

Hoe krijg jij een visie?

Stap 1: Wat is je verlangen? Hoe wil jij je op de lange termijn van binnen voelen? Je zet doelen omdat je een bepaald resultaat wilt halen in de vorm van een gevoel. Als jij wilt afvallen, doe je dat omdat je er dan mooier uitziet. Hoe voelt dat als jij er mooier uitziet met een slank lijf. Bijvoorbeeld vitaal. Dus je verlangen kan dan je vitaal en energiek voelen. Belangrijk is ook op de lange termijn. Als jij wilt afvallen niet even een crashdieet. Je gaat een nieuwe levenspatroon inzetten zodat je op de lange termijn energiek en vitaal blijft voelen.

Stap 2: Droom en droom groot! Hoe zou het zijn als jij altijd energiek en vitaal zou voelen? Hoe ziet de wereld er dan uit? En altijd is bijna onmogelijk, maar de meeste tijd of 60% van je tijd? Hoe zijn de relaties die je hebt? Wat kun je dan gaan doen? Wat beteken je voor anderen? Hoe leef je dan je missie? Als je dit helder hebt, verdubbel het dan. Geloof het, besef dat jij je eigen werkelijkheid creëert!

Stap 3: Maak een visieboard. Hang post its door je huis. Inspirerende voorwerpen om je heen verzamelen. Een aantekening in je agenda. Confronteer jezelf er elke dag mee, inspireer jezelf!

Stap 4: Doe het! Het liefst zet jij na deze video al een stap, zodat er beweging is gekomen. Ik geloof niet in over een week beginnen, dan komt het er vaak niet van. Ook is er nooit een juiste timing. Voor veel mensen die op vakantie willen gaan is er nooit een juiste tijd. Ga, doe het. Het liefst nu. Niet eerst dit of dat doen.

Wat is belangrijk om je visie te gaan leven:
– Neem aktie
– Wees dapper!
– Omring je met mensen die een hogere versie van jezelf zien en jouw energie geven. Gelijkgestemden. Mensen die je energie weg zuigen vinden het vaak zelf eng om hun ding te leven en als jij het wel doet, dan betekent dat hun confrontatie dat zij zelf ook groots kunnen leven.

Dus:
Maak je visie helder, verdubbel het. Inspireer jezelf en moedig jezelf elke dag om je visie te gaan leven. Zet elke dag dappere kleine stapjes. Omring je met mensen die jou en je visie aanmoedigen.

Heel veel succes!

 

Liefs,

Katja

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegele alt=”” /> & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter