{Blog & Vlog} Hèt ene onmisbare ingrediënt voor jouw geluk, energie en succes

kata boekWe willen allemaal geluk, energie en succes.

In een periode vol onzekerheden heb ik hier ook naar gezocht. Ik zocht hulp bij een coach, waarna ik verschillende opleidingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling ging doen. Zo ging ik een opleiding in  Neuro Linguïstisch Programmeren doen, ook wel NLP. NLP is ontstaan toen twee studenten succesvolle mensen gingen bestuderen. Ze kwamen er achter wat deze succesvolle mensen deden en wat hun mind sets en gedragingen waren.

Dat ga ik met je delen in deze blog & Vlog (op Youtube).

 

Eén ding wat ze allemaal deden is hetgene wat er echt nodig is voor jouw geluk, energie en succes. En weet je wat dat is? Ze weten dat het succes afhangt van maar één persoon en dat is zij zelf!

Dit betekent dat alleen JIJ actie kan ondernemen om gelukkig, energiek en succesvol te zijn. Alleen JIJ. Ik leg de nadruk op JIJ, want ik merk als coach dat mensen naar mij toekomen en dan denken dat hun probleem is opgelost. Zo werkt het niet. Alleen JIJ kunt iets doen aan je gevoel en je resultaten.

Ik wil enkele versterkende overtuigingen uit NLP met je delen die je helpen om iets aan jouw situatie te doen, op weg naar geluk, energie en succes.

De eerste gedachtegang is: “De kaart is niet het gebied”. Om dit duidelijker te maken heb ik een voorbeeld van twee mensen die de weg wijzen in Amsterdam. De ene persoon zal de weg wijzen via de straatnamen. De andere persoon zal de weg wijzen door de gebouwen en kenmerken van de straat te noemen. Waarschijnlijk zullen ze allebei een andere route geven. Ieder mens heeft zijn eigen referentiekader en filtert informatie anders. Snap dat iedereen anders denkt dan jij en hier kun je op inspelen.

De volgende gedachtegang is: “De ontvanger bepaalt”. Omdat iedereen anders denkt, zul je er rekening mee moeten houden dat wat jij communiceert dient aan te sluiten op de belevingswereld van de ander. Hier zijn allemaal tools voor, die ik nog wel eens ga uitleggen. Alleen jij kan iets aan de communicatie tussen jezelf en de ander doen, zodat deze het resultaat gaat hebben dat jij wenst.

De derde gedachtegang heeft mijzelf enorm geholpen om sneller dingen te doen: “Falen bestaat niet. Er is geen goed of fout. Er is alleen feedback”. Ik zie deze mind-set nu ook hangen in de organisaties waar ik werk, wat ik heel nuttig vind. Succesvolle mensen doen gewoon en als het dan mis is gelopen, zorgen ze dat het de volgende keer goed gaat en ze niet weer dezelfde “fouten”maken.

De laatste gedachtegang is: “Achter elk gedrag ligt een positieve intentie”. Dit helpt je om positiever in de wereld te staan. Misschien herken je het wel, zo’n kritische stem in je, die jou streng toespreekt. Ga maar eens na, wat deze stem van je wil. Die wil vast dat jij de dingen bijvoorbeeld heel goed doet, zodat jij succesvol, energieker of gelukkiger bent. Dat is de positieve intentie van die kritische stem. Zo hebben we allemaal een positieve intentie in ons gedrag. Ik hoop dat je met wat meer mildheid en compassie naar jezelf en anderen leert kijken.

Ik hoop dat ik je op weg heb geholpen met deze mind-sets. Het draait echter maar om één ding, en dat is dat je beseft dat alleen JIJ jezelf gelukkig, energieker en meer succesvoller kunt maken. Laat het niet van een ander afhangen, maar zoek het in jezelf, want je hebt alles al in je.

 

Lieve groet,

Katja

 

2016 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter