{Blog & Vlog} 11 tips om de gelukkigste persoon van 2016 te worden

 

kata boekWelkom bij mijn eerste blog van 2016! Klik op de foto en je ziet de filmversie op youtube!

Met de groep van mijn gratis Challenge zijn we al lekker begonnen met het volhouden van ons voornemen. Wist je dat 11% zijn of haar voornemen haalt? Ik probeer dat anders te doen met deze groep, door de weg leuk en inspirerend te maken. Je kunt elk moment aansluiten via www.bethechangein2016.nl! Je krijgt dan nog alle mails met de video’s, de opdrachten en de werkbladen.

Eigenlijk heb ik niet zoveel met goede voornemens. Als ik iets wil veranderen, begin ik liever meteen en wacht ik niet af tot 1 januari. Maar goed, veel mensen doen het op deze manier en beginnen het nieuwe jaar met een frisse start. In deze blog geef ik elf manieren om de gelukkigste mens van 2016 te worden. Daar gebruik ik de Power & Impact methode voor. Dit is een ezelsbruggetje om deze elf manieren goed te onthouden. Dit zijn ze:

De P is van Positieve Psychologie. Deze stroming kijkt naar de mens en zijn talenten en sterke kanten. We zijn gewend om 90% van de tijd te kijken naar de 10% die verbeterd dient te worden. Draai het eens om en kijk naar de 90% die goed gaat. Het zal je leven een stuk positiever maken. Dat ga je uitstralen!

De O is van Oordeelloos. We zijn gewend om overal een etiket op te plakken. Ik raad je aan een OEN te zijn: Open, Eerlijk en Nieuwsgierig. Oordeel niet te snel en je gaat meer zien.

De W is van Willen. We denken veel te vaak in “Ik moet”. In plaats hiervan kun je zeggen “ik wil”of “ik mag”. Hier voel je je veel vrijer en lichter door.

De E is van Energiemanagement. Er kan je heel veel duidelijk worden als je kijkt naar wat je energie geeft en wat je energie kost. Richt je vervolgens meer op de zaken die je energie geven. Energievreters horen erbij, maar door de focus meer te leggen op de energiegevers word je leven al een stuk aangenamer en …energieker!

De R is van Richting. We worden op school en op het werk vaak aangestuurd met strakke doelen. 100% hiervan halen bestaat niet en je kunt het leven lichter maken door te kiezen voor een richting. Je hebt een richting nodig in je leven. De doelen helpen je hierbij. Mensen die een richting in hun leven hebben zijn aantoonbaar bewezen gelukkiger. Dus kies een richting, geniet van de weg er naar toe en ga er voor. Daarvoor kun je bij mij terecht ;-).

We hebben nu het eerste woord Power gehad en als je die Power ervaart, ga je dit uitstralen en maak je Impact.

De I staat voor Innerlijk Kind. Toen je jong was, deed je de dingen omdat je ze deed. Je dacht er niet over na. Je stond heel dicht bij wie jij bent. Ik geloof dat je wordt geboren met een blauwdruk in je gedrag. Gedurende ons leven passen we ons aan, omdat we dan meer geliefd zijn en meer succes met bepaald gedrag hebben. We zijn gevormd door school, ons gezin, werk en ga zo maar door. Maak contact met je innerlijk kind en kom er achter waar je energie van krijgt en wat je werkelijk wilt. Je kunt je innerlijk kind ook wel je Innerlijke stem, innerlijke gids of je Intuïtie noemen.

De M staat voor meditatie. Dit geeft je rust en kalmte. Begin er eens elke dag mee. Gedurende de dag zul je steeds meer rust en kalmte ervaren. Bij meerdere onderzoeken met hersenscans werd het effect van meditatie aangetoond door een verandering in het brein.

De P staat voor Persoonlijke Ontwikkeling. De arbeidsmarkt is flexibel en zekerheid in een baan is er niet meer zoals vroeger. Zie jezelf als een investeringsobject, zoals een huis, dat onderhouden moet worden. Onderhoud jezelf, zorg dat je waarde zich blijft vermeerderen, in dat wat je het liefst doet. Dan kom je in een opwaartse spiraal van geluk en bezieling terecht. Tegenwoordig kun je overal op internet gratis informatie vinden. Er zijn gratis opleidingen van universiteiten beschikbaar op www.coursera.com. Ook zijn er vele bekwame professionals die jou voor de lol dingen willen leren. Zoals ik ;-).

De A staat voor Angst. Angsten willen je beschermen en doen er alles aan om je in je comfortzone te houden. Ga door je angstbarrière heen en zie dat je in de leerzone terecht komt. Zo kun je meer mooie dingen bereiken in je leven.

De C staat voor compassie. Dit betekent niet zelfmedelijden. Het gaat erom dat je je afvraagt wat je nodig hebt, zodat jij goed voor jezelf kunt zorgen.

De T staat voor Tijd. Tijd bestaat eigenlijk niet. We willen vaak controle over de uitkomsten en dan ook het liefst op een bepaalde tijd. Dit is een illusie. Vertrouw op zaaien en oogsten. Als jij gaat zaaien, dan komt op een gegeven moment de oogst. Wanneer? Dat is vaak niet goed te sturen. Als je dat wel doet, zal je dit veel energie kosten en daar word niemand heel gelukkig van.

Dit waren elf punten die je zeker kunnen helpen om de gelukkigste mens te worden. Ik hoop dat je hier wat mee kunt. Vergeet niet dat het om één ding draait: Dat is het gewoon gaan doen!

Lieve groet,

Katja

 

2015 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter