kata boek

Ik positioneer me als coach voor bezieling, energie, geluk en succes. Veel mensen willen succes, ook al vinden ze het een afstotelijk woord. Ik merk veel discussie over dat woord. Want wat voor de een succes is, is voor de ander bijna een mislukking.

Waar hangt succes nu van af bij jou

 

 

 

 

 


  1. De definitie. Alles hangt samen met de definitie die we hebben van het woord “succes”.
    Gaat het bij jou om een gevoel dat je hebt bereikt, zoals vrijheid. Gaat het bij jou om bijvoorbeeld de salarisverhoging die je hebt gekregen, of wat voor omzet jij draait?
  2. De buitenwereld. Denk eens aan in wat voor familie je bent opgegroeid en wat hun definitie van succes is. Voldoe jij er aan en hoe voel jij je bij hen? Ook je vriendenkring kan veel invloed hebben op jouw meetlat voor succes. Wat voor werk doen je vrienden en wat voor dingen doen zij anders in vergelijking met jou? Heb je bijvoorbeeld vrienden die veel meer verdienen en vind jij jezelf pas succesvol als je hun jaarsalaris hebt? Misschien heb je wel meerdere sociale kringen en voel je in de ene groep succesvol en de andere niet.

Wat is mijn conclusie over succes? Die heb ik in de afgelopen jaren flink bijgesteld. Tot mijn dertigste was mijn definitie van succes een bepaald plaatje wat ik van huis uit had meegekregen. Zekerheid in de vorm van “huisje, boompje, beestje” en toen ik dat had, vond ik mezelf succesvol. Zo ben ik een aantal jaren blijven jagen naar succes. Elke keer als ik iets had gedaan, zoals een half jaar reizen, promotie maken, verhuizen naar de stad van mijn dromen, wilde ik weer iets nieuws. Totdat ik vast liep in een baan en me niet meer zo succesvol voelde. Ik moest en zou slagen, het was me immers altijd gelukt. Dus ik bleef daar maar zitten en deed frustrerende pogingen om “succesvol” te worden. Ik ontdekte meditatie en ik ontdekte mijn prachtige zelf met de hulp van een coach die mij naar binnen liet gaan. De MBTI®, een persoonlijkheidsinstrument, was mijn doorbraak in de ontdekking van de schatten in mezelf.

Het ging niet meer om wat de buitenwereld van mij vond, want velen snapten niets van mij en hoe ik bezig was. Het ging nu om wat ik van mezelf vond en dat ik de dingen deed die bij mij pasten. Ik koos 100% voor mezelf. Ik mediteerde en stond heel veel stil bij NU. Ik besefte wat ik allemaal al had. En dat is tot nu toe mijn grootste succes ooit. Dit komt van binnen uit mijzelf.

Succes van buiten gaat om externe factoren waar aan jij succes meet. Je voelt je goed als je een compliment van een ander krijgt (je ademt er bijna van) als je een mooie auto hebt, die ene coole jeans hebt, een bonus krijgt. Daar werk je dan voor. Je bent dan dolblij, en terecht, met bijvoorbeeld je verdiende salarisverhoging. Alleen ik geloof dat dat voor een week heel succesvol voelt, en dat verdwijnt op een gegeven moment en dan is het weer gewoon. Je gaat verder naar het volgende succesgevoel.

Succes van binnenuit is jouw echte succes. Je doet dan iets omdat je het ècht wilt vanuit je lijf en je hart. Je leeft vanuit bevlogenheid en je bent intrinsiek gemotiveerd. Je werkt hard, omdat je het graag van binnen uit wilt en je er energie van krijgt. Je hoge salaris, die vette vakantie, gave sneakers, of die auto is dan een fantastische bijkomstigheid.

En weet je? Je zult zien dat als je nu echt even gaat stil staan, dat je al heel succesvol bent. Kijk eens terug en kijk eens wat je allemaal geleerd hebt, wat je nu allemaal al hebt. Zonder de mening van anderen, want die leven elk in hun eigen realiteit. Het gaat om jou, en alleen om jou.

Opdracht: Wat je kunt doen om dit echt te gaan voelen? Schrijf een week lang elke avond voordat je naar bed gaat, vijf dingen op waar je dankbaar voor bent die dag. Dat kunnen hele simpele dingen zijn. Zoals de buurman die iets aardigs zegt, een onbekende die naar je lacht. Dat je kinderen soepel mee de deur uitgingen.  Door de aandacht aan die dingen te geven, wordt het gevoel van succes groter. Dat ga je uitstralen. Je hebt power & impact!

 Alles wat je aandacht geeft groeit!

Ik hoop dat je dit doet. Heel veel succes.

Oja, ik geef een gratis 3 maanden online programma, waarmee ik 4 januari begin. Ik help jou met je succes in 2016. Lees maar via deze link.

 

Liefs,

 

2015 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter