Vijf manieren voor een leven met meer spirit

kata boek

Spirit. Als ik aan dat woord denk, denk ik aan die zin in m´n hoofd als het even tegenzit:`keep up the spirit!`. Het houdt voor mij levenskracht in vanuit je hele ziel en gevoel in. Bezieling. Daar ben ik mee bezig in de coaching.

De mensen die bij mij komen voor coaching zijn beland in een fase van transformatie. Ze lopen vast en weten even niet hoe ze verder moeten.  Er is altijd een ander probleem dat eerst bekeken moet worden voordat we weer verder kunnen gaan.

En dan…dan gaan we vaak zoeken naar wat dat vuurtje is, die spirit. De bezieling die je op de been houdt als het tegenzit. Die missie of hun Why. Ik heb een lijstje met een paar zaken om je op weg te helpen naar een succesvol leven met energie, oftewel een leven met spirit.

Manier 1. Doe de dingen die je energie geven en waar je hart van klopt. Oké, dingen moeten doen hoort erbij. Kijk eens naar de balans tussen het “willen” en het “moeten”. Als het te veel moeten is, kan het wel eens zijn dat je jezelf iets oplegt wat eigenlijk te hoog voor je gegrepen is. Of kijk eens of je het anders kan aanpakken op de manier die bij je past. Werk je wel in een omgeving die bij je past?

Manier 2. Geloof in je intuïtie. Je weet dingen, zonder dat je hoofd dat kan uitleggen. Geloof hier in. Als kind leefde je gewoonweg zo en de meesten van ons hebben het afgeleerd. Het is die zachte stem in je, die overschreeuwd wordt door die andere stemmen in je. Die andere hardere stemmen hebben het goed met je voor, maar die zachte stem in je weet wat jij nodig hebt om energie te krijgen en blij te worden. Ook al lijkt dat niet logisch. Neem het serieus.

Manier 3. Vind de juiste mensen om je heen en neem afstand van de mensen die je energie kosten. Mensen die de beste versie van jezelf zien en je aanmoedigen, ook al snappen ze niets van je, dat zijn de mensen die je energie geven. In mijn werk verzamel ik steeds meer mensen om me heen die heel goed zijn en die mij en mijn diensten nog beter maken. De mensen die je meezuigen in hun eigen ellende en moeite hebben met jouw groei, zijn de energieslurpers. Ze hebben vaak moeite met je groei en je spirit, omdat jij ze laat zien dat ze zelf ook kunnen groeien. Wat je ook doet om ze te helpen, ze willen niet geholpen worden. In de coaching wereld noemen we dat ziektewinst. Een probleem hebben geeft voordelen. Denk maar eens hoeveel meer aandacht je krijgt als je ziek op bed ligt (Persoonlijk vind ik dat heerlijk ;-)).

Manier 4. Leef gezond. Doe aan meditatie, yoga of een andere sport en ontdek wat ècht gezond eten is. Gezond eten zorgt ervoor dat je je helder voelt en meer energie hebt. Zoek regelmatig de stilte op en ga naar binnen in jezelf. Word je bewust van je lichaam, want die heeft de antwoorden. Je fysieke lijf reageert eerder op belevenissen dan je hersenen. Wist je dat? Als jij de rust in jezelf weet te vinden, dan merk je dit sneller op.  Ik kan echt veel meer stress aan als ik dit regelmatig doe. Ik voel hoe mijn lichaam reageert en daardoor kan ik bewuster reageren op de situatie. Eerlijk is eerlijk, het komt er bij mij niet altijd van, maar ik val er telkens weer op terug.

Manier vijf. Blijf jezelf ontwikkelen. ALTIJD. “Als je doet wat je altijd al deed, zul je krijgen wat je altijd al kreeg” is één van mijn lievelings- qoutes. Ik wilde graag coach worden en ik heb gezorgd dat ik de tools ging leren. Toen ik zelf ging ondernemen miste ik kennis en heb ik er voor gezorgd dat ik die opdeed. Ik ben veel bezig met het persoonlijkheidsinstrument MBTI® en ik vind het zo geweldig, dat ik me hier nu in laat bijscholen om alle ins en outs te weten te komen. Als je merkt dat je iets mist, of iets geweldig vindt, schaaf dan je kennis hierover bij. Je straalt, hebt expertise en je bent aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt. That’s the spirit 😉 

Hoe hou jij jezelf scherp, zodat je succesvol bent? Ik leer graag van je! Leuk als je dat in het reaktieveld hieronder deelt!

 

Liefs, Katja

 

2015 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

Laat een reactie achter