Ontdek jouw MBTI voorkeur in organiseren met Judging en Perceiving

kata boekAfgelopen week kreeg ik een vraag van een opdrachtgever om in te komen vallen voor een training op de komende zaterdag. “Te gek, dat ga ik doen!”, was het eerste dat ik dacht en na overleg met het thuisfront kon ik met een volmondig “ja!” reageren. Ik kan echt genieten van zo’n onverwachtse wending.  Er moest nog wel wat gepland worden in verband met de voorbereiding. Dat was wel nodig vanwege het onderwerp waar ik in moest duiken. Iedere avond zat ik trouw de achtergronden te lezen. Toch dringt de stof dan niet helemaal tot me door en gaat het traag. Waar ik bang voor was gebeurde: de avond er voor had ik de flow te pakken en moest ik nog veel te veel doen. Ondanks mijn strakke planning en aanpassingen van mijn agenda, presteer ik het weer om vlak van te voren onder flinke druk alles te verwerken en red ik het net op tijd.

Ben jij ook degene die op het laatste moment gaat rennen om net op tijd die deadline te halen? Of ben jij van de planning en organisatie en haal je prima op tijd die deadline? Als je tot de laatste categorie hoort, dan had je waarschijnlijk niet eens kunnen invallen voor die training, omdat je je agenda al georganiseerd had 😉

Hoe ga je met jezelf en de ander om als het gaat om deze voorkeuren in werk- en levensstijl? Lees verder als jij je kracht en je valkuilen wilt leren kennen en hoe je daar mee om kunt gaan.

De ene persoon heeft een voorkeur voor een gestructureerd leven en maakt beslissingen om stress te voorkomen. Dit zijn de mensen die automatisch meteen een plan maken als er iets moet gebeuren. Bij de MBTI wordt dit de voorkeur `Judging` genoemd (een niet zo makkelijk gekozen naam vind ik zelf). De tegenhanger hier van heet ´Perceiving´.Mensen met een voorkeur voor ´perceiving´ prefereren een leven waarin veel opties open staan, om ruimte te geven aan andere dingen die op hun pad komen. Dit zijn die mensen die presteren onder hoge druk. Ze maken liever ook geen beslissingen omdat er altijd iets leukers op hun pad langs kan komen. Mensen herkennen deze twee voorkeuren vaak het meest duidelijk als ik dit met hen bespreek in hun MBTI feedbackgesprek.

Wat herken jij? Belangrijk is om te begrijpen dat je van beide voorkeuren iets herkent, maar één van beide heeft jouw voorkeur waarmee jij geboren bent. Net zoals je bent geboren met een voorkeur voor je rechter- of linkerhand. Je kan beide gebruiken, maar één heeft je natuurlijke voorkeur.

Degene met een judging voorkeur wordt gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

  • Een goede organisatie en planning.Zo maken ze to-do lijstjes met een bepaalde volgorde
  • Ze maken graag beslissingen, zodat ze meer controle hebben en ze vermijden stress;
  •  Vermijden stress.

Kijken we naar de carrière, dan zijn degene met een judging voorkeur vaak echte carrièreplanners. Ze vinden dat een loopbaan niet vanzelf gaat, en iedere carrièrestap pannen ze zorgvuldig. Hierdoor lopen ze het gevaar om kansen aan zich voorbij te laten gaan omdat ze niet willen afwijken van de route die ze gepland hebben.

De valkuilen van de mensen met een voorkeur voor Judging zijn er ook. Door hun goede time management en zorgvuldigheid zijn ze niet zo goed in staat om in te spelen op onverwachtse ontwikkelingen die zich op het laatste moment voordoen. Als ze het gevoel hebben controle kwijt te raken, presteren ze onder hun kunnen. Degenen met een perceiving voorkeur kunnen juist goed improviseren. Ze zijn vaak op hun best in een situatie waarop ze moeten inspelen.

Degenen met een Perceiving voorkeur worden gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

  • Ze houden opties graag open. Stel je voor dat er iets gebeurt, waar je op dat moment liever voor kiest? Dan is het niet zo fijn als er al iets gepland staat
  • Ze zijn flexibel en houden van onverwachtse wendingen
  • Ze leven spontaan en zijn nieuwsgierig
  • Ze maken beslissingen op het moment dat ze met het proces bezig zijn

De carrière van de mensen met een voorkeur voor Perceiving verloopt niet gepland. Ze laten het leven vaak gebeuren. Hun carrière is vaak het gevolg van kansen die ze grijpen als die zich voordoen. Het gevaar is dat ze dan niet altijd de meest effectieve loopbaankeuzes maken. Zij zien dit echter niet zo, want elke ervaring is voor hen waardevol.

Er zijn ook valkuilen voor degenen met een Perceiving voorkeur. Door hun enthousiasme en nieuwsgierigheid kunnen ze moeilijk zaken tot een einde brengen. Hebben ze toch een besluit gemaakt, dan kunnen ze hierop terug komen als er nieuwe informatie komt. Als ze iets niet leuk vinden, hebben ze de neiging dit met de Franse slag te doen. De judging-voorkeur kan doorgaan op wilskracht, want afspraak is afspraak.

Misschien herken je beide voorkeuren wel in jezelf, maar één hiervan is je voorkeurstype, net zoals je een voorkeur voor je linker- of rechterhand hebt.  Mensen met een voorkeur voor Judging zouden moeite kunnen hebben met de Perceiving voorkeur en andersom ook. Mijn eigen voorbeeld is dat er al een jaar van tevoren een weekend gepland kan staan met familie of vrienden. Dit benauwd me enorm, want stel je voor dat er op dat moment iets anders is wat ik liever ga doen? Toch ervaar ik hierdoor ook dat het fijn is, omdat je hierdoor de hele familie of vriendengroep wel bij elkaar krijgt.

 

Wat ik je mee wil geven? Herken de verschillen met anderen mensen en omarm ze. Begrijp dat deze twee gedragingen elkaar heel goed kunnen aanvullen op de werkvloer en in het dagelijkse leven. De één kan focus houden waardoor deze zaken afmaakt en de ander kan improviseren en flexibel reageren en zo onverwachtse zaken tot een goed einde brengen.

Ik ben heel benieuwd of je hier een ervaring mee hebt en hoe je hier mee bent omgegaan, of hoe jij dit op je werk of in je leven sowieso ervaart. Zou je dat hieronder in het reaktieveld kunnen delen? Ik antwoord altijd. Laten we elkaar inspireren!

 

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

2015 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

 

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter