Je bent je eigen Guru. Ontdek de 6 stappen

Mahatma Gandhi, het icoon voor geweldloosheid, had onorthodoxe seksuele behoeftes. Getrouwd, en ondertussen nodigde hij dames uit, inclusief zijn nichtje, om naakt met hem te slapen. Martin Luther King had zeker een droom en ging behoorlijk vreemd. Zelfs moeder Teresa wordt verweten om ziektes te verheerlijken in plaats om mensen er van te verlichten (Ze kreeg door al die zieke mensen wel heel veel publiciteit en als je zo’n positie als held hebt, dan wil je die ook houden natuurlijk).

In een lichte shock, en ik laat me graag lichtelijk shockeren, lees ik dit in het nieuwste boek van Danielle Laporte: White Hot Truth (aanrader, komt 16 mei 2017 uit en gaat over alles wat je kunt tegenkomen op het pad van jouw persoonlijke ontwikkeling). Dit zijn mensen die guru’s zijn en wereldwijd aanhangers hadden en hebben. Yep, Guru’s zijn mensen…

Het is zaak om sterk in je schoenen te staan. Daar help ik je nu bij!

Er is niets mis mee om helemaal in een voorbeeld persoon op te gaan. Het kan je zoveel groei, energie of een soort verlichting geven. Je bekijkt zaken van de andere kant, dat is zelfs gezond. Zo’n iemand kan je wakker en scherp maken. Leer er vooral van. Alleen er is een maar…Ik vind het eng worden als je alles wel heel letterlijk gaat nemen van iemand. Het wordt pas echt eng als die persoon hier, vaak op een subtiele manier, misbruik van maakt.

Het is zaak om sterk in je schoenen te staan. Daar help ik je nu bij!

De perfecte guru van welke aard dan ook, spiritueel, popster, business of die van de persoonlijke ontwikkeling, bestaat niet. Ondanks dat je enorm door ze bent geïnspireerd en niets van ze wil missen, het zijn vooral mensen met hun eigen trekjes. Menselijke donkere trekjes, zoals vreemd gaan, misbruik maken van hun positie, hun luxe leventje willen houden, roddelen over hun leerlingen of woede-uitbarstingen. Net zoals jij ook donkere kanten in je hebt.

Hoe ga je om met een coach of een icoon?

1. Laat je INSPIREREN, voel de klik met die persoon, ga er lekker van leren en geniet. Niets is heerlijker dan bij iemand te zijn die al op een plek is waar jij van voelt dat je daar ook naar toe kunt groeien. Ze kunnen je ontzettend veel leren en je ontzettend goed helpen.

2. Jij bepaalt wat je mee neemt of niet: Jij bent je eigen guru. Dit zeg ik zelf altijd tegen de groep of tegen de mensen die ik coach. Guru, coach, leraar of een of ander icoon zijn maar titels. Het is iemand die een stukje met jou op pad mee gaat, en jou dingen aanreikt. Jij bepaalt wat je mee pakt. Neem ZELF ALTIJD de verantwoordelijkheid over je leven.

3. Check wat resoneert met JOU. Danielle Laporte geeft in haar boek plaatsvervangende gedachtes:

“Hij gaf me het antwoord”
Wordt: “Hij zei iets en ik wist dat het waar was”

“Ze heeft zoveel wijsheid”
Wordt: “haar wijsheid resoneert echt met mij”

“Zij zijn dè experts”
Wordt: “Dit past echt bij mijn eigen sterke kanten”

4. Jouw doorbraken hebben alles met JOU te maken dan met een expert of guru. Jouw eigen wijsheid is weer wakker gemaakt.

5. Wees vooral jezelf dankbaar, want jij neemt het initiatief om te leren en het beste van je leven te maken. Zelfs als jij geraakt wordt door die “guru” op een vervelende manier, wat heel pijnlijk en een grote teleurstelling kan zijn. Wees dan dankbaar voor die ervaring, omdat je er van leert. Je hebt altijd jezelf nog met je eigen innerlijke wijsheid.

6. Ga je NOOIT afhankelijk maken van hun goedkeuring. Dat kost bakken met energie, je bent alleen maar bezig met je eigen tekortkomingen en je raakt verwijderd van je eigen unieke gaves.

Als je er zo mee om gaat ben jij je eigen Guru! Je staat zo sterk in je schoenen en blijft dichtbij jezelf.

Zo respecteer jij ook jouw leraren en kun jij hen vanuit een goede plek hen dankbaar zijn…

 

 

2017 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Katja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegele alt=”” /> & Counseling en Aurareading.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Tara Mohr met Playing Big, Gabrielle Bernsteins’ Spirit Junkie Marie Forleo B-School, Danielle Laporte Fire Starter Sessions & Desire Map: Ik heb al deze certificeringen.  Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter