De zes vragen die jou helpen je gave te ontdekken

Ik heb het wel eens vaker vermeld: Competenties zijn voor suckers. Competenties zijn die vaardigheden die jij jezelf hebt aangeleerd. Daar kun je heel goed in zijn geworden. Een voorbeeld van mezelf: Toen ik bij een grote organisatie werkte, was de klanttevredenheid van mijn klanten erg hoog. Alleen vervulde het me? Niet echt. Gaf het me plezier? Totaal niet.

Denk eens over jezelf na hoe dit voor jou werkt op dit moment? In hoeverre doe jij de dingen omdat ze aangeboren of aangeleerd zijn? Ik pleit er voor dat jij de dingen veel meer vanuit je instinct doet.. Bedenk eens hoe het voor jou zou zijn om meer vanuit je instinct te kunnen leven en werken? Als jij betaald wordt voor iets wat jou zo natuurlijk af gaat, kun je je voorstellen hoe jouw leven er dan uit ziet?

In deze blog wil ik je helpen met het ontdekken wat nu die gave van jou is waar jij je geld mee kunt verdienen (als je wilt, maar wie wil dat nu niet?). Ik wil jou naar die sweet spot brengen waar jij het werk doet waar jij als het ware wordt gegidst door jouw gave.

Als we kijken naar de Webster’s Dictionairy, de Amerikaanse Van Dale, dan betekent gave oftewel ”gift” het volgende:

1 a notable capacity, talent, or endowment (endowment: to provide something freely or naturally)

2 something voluntarily transferred by one person to another without compensation

3 the act, right, or power of giving

Dus jouw instinct, jouw gave of talent is iets wat jij op een vrijwillige en natuurlijke manier aan iemand geeft.

Wat ik graag voor jou wil, zodat jij blij, gelukkig, energiek en succesvol bent,  is dat jouw leven en werk je vervulling geeft. Dus heb ik me verdiept in wat er nodig is voor vervulling in jouw leven.  Tony Robbins’s Research Center heeft onderzocht dat Persoonlijke Groei en Geven vervulling geeft.

Dus de definitie van gave wordt dan: “Dat talent van jou waar jij energie, vrijheid en vervulling van krijgt en wat jij op een instinctmatige manier geeft aan anderen.”

Het grappige van jouw gave is dat het waarschijnlijk iets is wat jij totaal niet als uniek ziet. Het zal veel simpeler zijn dan jij denkt. Dus wees bewust van je sabotagegedachten als jij je talent wilt weten.

Wil jij jouw gave weten, dan zijn jouw emoties de sleutel. De positieve emoties geven aan dat jij verbinding hebt met jouw gave. Helaas zijn we niet gemaakt voor positieve gevoelens. Ons brein heeft één taak: overleven. We zijn van nature gericht op pijn en vaak denken we bij positieve gevoelens: “Dit is te mooi om waar te zijn, en er zal wel iets gebeuren”. Daar komen onze sabotagegedachten. Ook kiezen we vaak voor de financiële zekerheid. Het is zeker belangrijk om geld te verdienen en daar leer ik je ook alles over in “Claim your Business”, maar dan wel vanuit jouw gave. Vaak krijgen we de adviezen die goed zijn om te overleven en niet om vanuit je verlangen te leven, wat op de lange termijn gezond is.

De negatieve emoties geven aan waar jij geen verbinding meer hebt met jouw gave en waar je jouw gave waarschijnlijk weg drukt. Wat je met negatieve emoties kunt doen is je er bewust van te worden en ze niet meteen te geloven. Neem ze niet te persoonlijk en laat ze je niet domineren.

En dan nu de zes vragen voor jou om jouw talent te ontdekken.

Voordat ik ze aan je geef verzoek ik je om echt gruwelijk eerlijk naar jezelf te zijn en jezelf niet voor de gek te gaan houden. Besef dat je sinds je kind was veel hebt aangepast om lief gevonden te worden en succesvol te worden. Dus beantwoord deze vragen vanuit jouw innerlijke kind: Wat zou de vrije, blije, speelse 6-jarige jij antwoorden?

Oké, hier komen de vragen:

Vraag één: Wat vind je geweldig en heerlijk om te doen?

Vraag twee: Wat gaat je gemakkelijk en natuurlijk af?

Vraag drie: Wie inspireert jou en op wie ben jij jaloers? (houd jezelf niet voor de gek dat je nooit jaloers op iemand bent ;-))

Vraag vier: Wat maakt je ongelofelijk kwaad? Het antwoord geeft aan waar jij je talent voor wilt gebruiken.

Vraag vijf: Welke gebeurtenis of trauma heb jij overwonnen en waar zou je anderen dan mee kunnen helpen of leren vermijden?

Vraag zes: Bij welke richting op je levenspad voel jij de meeste weerstand? Daar moet je zijn! Deze vraag is voor de koppige persoonlijkheid in je 😉

Ik ben ontzettend benieuwd wat jouw gave is. Nogmaals, het is waarschijnlijk helemaal niet zo bijzonder en speciaal, maar iets heel gewoons voor je. Dat maakt dat het jouw gave is 😉

Wil je jouw gave inzetten en er je geld mee te verdienen? In mijn programma “Claim your Business” ga ik hier veel dieper op in en leg ik je uit hoe je door je angst gaat, je zelfverzekerd over jouw gave wordt en hoe je er je geld mee kunt verdienen.

Woensdag 27 september om 9.30 uur en maandag 2 oktober om 10 uur geef ik een webinar en vertel ik je mijn 11 beginnersfouten als ondernemer en vertel ik je meer over dit programma. Er is dan ook gelegenheid om allerlei vragen te stellen. Door op de link te klikken, meld je je aan voor het webinar en krijg je de link toegestuurd! Leuk om je daar te treffen!

2017 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Happines & Business Coach en teacher Katja van Gulick uit Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals hun missie, why en hun verlangen te leven. Dat doet ze met haar coachingprogramma’s Claim your Life en Claim your Business. Maak werk van je verlangen en als resultaat krijg je energie, rust en balans en je ervaart overvloed in relaties, werk, gezondheid en tijd.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

 

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Tara Mohr met Playing Big, Gabrielle Bernsteins’ Spirit Junkie, Marie Forleo B-School, Danielle Laporte Fire Starter Sessions & Desire Map.  Ik heb al deze certificeringen.  Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter