Leer dè houding voor succes en geluk kennen

Ik kan me goed voorstellen dat iemand soms een muur om zichzelf heen zet, waar anderen niet in toegelaten worden. Je legt alleen de verantwoording bij iemand anders neer, als je in de afwachtende houding zit om te kijken wie er energie in je gaat stoppen. Volgens mij word je dan vaak teleurgesteld en kun je het beter anders aanpakken. Hoe dan? Heel simpel, kijk naar jezelf en neem actie waar jij invloed op hebt.

Toen ik begon met mijn eigen ontwikkeling tot coach is het eerste wat ik leerde in mijn opleiding tot coach en NLP Master, te signaleren of iemand een externe- of interne beheersingsoriëntatie heeft.

Iemand met een externe beheersingsoriëntatie gelooft dat zijn of haar leven wordt bepaald door de omgeving, andere mensen of het lot. Ze schrijven het resultaat, of de verantwoordelijkheid, toe aan oorzaken buiten zichzelf. Denk maar aan het meest gebruikte excuus op dit moment: “Het is crisis” ;-). Hun geluk, hun positie, hangt af van anderen. Ik noem dit een slachtofferhouding: Je zit achterover, want je kunt er toch niets aan doen. Je neemt dan niet de verantwoordelijkheid over je leven.

Mensen met een interne beheersingsoriëntatie geloven dat zij de koers van hun eigen leven bepalen. Deze personen schrijven hun succes of falen toe aan hun eigen gedrag, eigen karakter en eigenschappen. Deze houding zorgt ervoor dat je de resultaten als feedback ziet en dat je ervan leert, zodat je de volgende keer het anders gaat doen. Deze personen doen zelf actief iets aan de situatie zonder de verantwoording op anderen of een situatie af te schuiven (“Het is crisis” ;-)). 

Uit mijn eigen ervaring weet ik hoeveel vrijheid mij deze laatste houding geeft. Ik kan namelijk zelf iets doen aan een situatie als die niet het gewenste resultaat heeft!

Iedereen heeft wel wat van beide houdingen in zich. De kunst is om je bewust te worden van je eigen gedachtes en gevoelens, als het even niet lekker met jou of met een bepaalde situatie gaat. Ben je chagrijnig, dan kies je er voor dat te blijven of je kiest ervoor er wat van te maken die dag. Bij moeilijke communicatie met een moeilijke klant, kijk je naar wat jij kunt doen om een effectief gesprek te krijgen. Dreig je vast te lopen in je werk, door een stroeve samenwerking met een collega, dan neem je initiatief om te kijken wat je kunt doen. Het is wel handig om te beseffen waar je wel of geen invloed op hebt, want het is onmogelijk om op alles invloed te hebben wat er om ons heen gebeurt.

Vraag jezelf: “ Wat heb ik nodig en wat kan ik hier aan doen?” Of vraag de ander “wat heb jij nodig?”.

Ik hoop dat je hier mee aan de slag wilt gaan, want ik ben er van overtuigd dat dit je veel oplevert doordat je jezelf gaat geven wat je nodig hebt. En bovenal gaat het je nog meer gezonde relaties op je werk en in je privéleven geven. En dat levert je weer meer succes en geluk op!

[mailchimpsf_form]

 

Laat een reactie achter