Ervaring met Katja als Coach

kata bookMay I introduce you? This is Yve Baya and I have the honor to be able to coach him. An honor, because it is a very inspiring and powerful person. This week a nice interview was published by me and him. If you want to know what his experience is with me, it is nice to read through.

It is about Yve Baya, an inspiring and powerful person through his story and the power with which he stands in life. Experience a turbulent youth as a refugee and asylum seeker in Germany and the Netherlands where his family came to live separately in various homes. For him this is his reality and with his strength he now helps other young people to make something of their lives regardless of the situation you are in. Wow!

A few qoutes about coaching by me: “Very relaxed, there is no pressure”, “coaching gives me more confidence”, “Katja knows how to bring it up in me”

 

Yve Baya is supported by the Amsterdam Heroes Network. They ensure that young people are encouraged to come out of social isolation by having people from the same background help them. Think of children with the same background as Yve, or who are attracted by street culture, who have a learning disadvantage. They are encouraged to do active things through initiatives from the Amsterdam heroes!

Coach & Hero

Interview Katja and Yve February 3, 2014

Questions to the Amsterdam Hero, Yve Baya:

Hoe is het om te werken met deze coach?
Yve: Super tof! Ik leer heel veel over mijzelf. Heel veel dingen wist ik wel maar ze worden door de coaching goed vergroot. Wie ik ben en wat ik kan wordt duidelijk gemaakt en zo ga ik er zelf meer in geloven. Katja weet dat bij mij naar boven te brengen, ze geeft mij meer inzicht in mezelf.

Wat vind je van haar stijl van coachen?
Yve: Heel relaxt, er is geen druk. Coachen kan op verschillende manieren, met Katja is het chill en leuk en we hebben veel gespreksstof.
De eerste tien minuten praten we meestal over onze gezamenlijke interesses, daarna beginnen we met de coaching, maar we zouden uren door kunnen praten.

Wat haal je concreet uit de coaching?
Yve: Door de coaching krijg ik meer zelfvertrouwen. Mijn sterke punten worden goed verlicht. Het is mij duidelijker geworden waar ik goed in ben. Ik ben meer gaan inzien dat ik het in me heb en dat ik bepaalde dingen kan bereiken, dat geeft mij meer kracht.
We zijn van start gegaan bij wie ben ik en waar ik nu sta. Dat was het beginpunt.

Katja: dit is de basis waar vanuit hij verder kan werken. Met een goede basis kan hij straks nog succesvoller worden dan hij nu al is. De basis is bewustwording. We zijn nu heel erg bezig met Yve het persoon. Als hij verder gevorderd is met zijn project kunnen we met de coaching ook concreter aan de slag (dan wordt het minder ‘het persoon’ en meer praktische tools).

Vragen aan de coach, Katja van Gulick:

Hoe is het om te werken met een Amsterdamse Held?
Katja: heel leuk en inspirerend. Ik sta achter hem en achter zijn doel. Indirect betekent dit ook dat ik iets voor Yve zijn goede doel kan betekenen, dit moet ook wel, anders kun je niet met elkaar werken.

Yve heeft zelf een bepaalde achtergrond, hij is voor mij een voorbeeld omdat hij met zijn verhaal anderen kan inspireren, daardoor is hij een echte Amsterdamse held. Yve heeft zo’n sterke innerlijke kracht, ik vind het heel mooi dat hij zijn kracht gebruikt om anderen te inspireren.

Hoe was de eerste kennismaking?
Katja: van mijn kant was er meteen een klik! We kwamen er ook achter dat we dezelfde interesses hebben wat betreft persoonlijke ontwikkeling. We hebben iets gemeenschappelijks qua inspiratie, maar ik leer ook nieuwe dingen van hem. Met name van zijn levenspad tot nu toe. Waar hij vandaan komt en heeft meegemaakt en hoe hij hier nu staat is een voorbeeld voor iedereen.

Hij heeft van zijn ervaring zijn kracht gemaakt. Iedereen heeft een talent en een verhaal waar je anderen mee kunt helpen. Hij doet er iets mee.
Ik vind het mooi dat hij er voor zorgt dat anderen daar profijt van hebben.

Wat is je motivatie om een held te coachen en wat haal je er zelf uit?
Katja: ik doe dit omdat het voor een goed doel is. Werken voor geld is leuk, maar dit is groter, omdat dit concreet betekent dat ik indirect nog veel meer mensen kan helpen. Ik coach iemand die heel veel andere mensen gaat helpen.

Yve: ik merk dat ik iedereen wil vertellen wat ik van de coaching leer. Veel mensen uit mijn omgeving kennen deze wijze van coachen niet, ze vinden het interessant en ze zijn verbaasd. Mijn omgeving wordt ook nieuwsgierig: hoe werkt dat dan? Ze willen weten hoe het mij verder helpt. Ik ben blij dat ik die kennis kan doorgeven. Ik was zelf ook niet bekend met de werkwijze van een professionele coach. Voor mij is het allemaal nieuw, maar het is heel leerzaam, het klopt!

Katja: het coachen wordt nog leuker als er straks weer een nieuwe wending komt. Als Yve met project is gestart kunnen we resultaatgericht gaan coachen.

Katja en Yve: We zijn allebei heel enthousiast over de coaching, we kijken dezelfde kant op!

 

Social Media photombti_iconKatja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, succes, geluk, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Personal Coaching & Counseling en Aurareading.

G ecertificeerd the powerful personality instrument MBTI Step I MBTI Step II and MBTI teams. Trained as a Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapist and professional Aurareader. I am studying Psychology. As a coach I am result-oriented, pragmatic and intuitive. We aim for success, flow, energy and happiness for you!

 

Laat een reactie achter