De vier stappen voor een kickass 2018

Wauw, ik kijk terug op het afgelopen jaar en het is anders gelopen dan ik begin 2017 had kunnen bedenken! Dingen die ik voor ogen had zijn niet gebeurd en er zijn dingen op mijn pad gekomen waar ik nooit aan gedacht had. We komen nu echt weer aan het einde van het jaar en dat is zo’n moment dat je zaken gaat afronden om in 2018 weer een kickstart te maken. Ik althans wel!

Ik neem je mee hoe ik dat doe en ik geef je de stappen voor een kickass 2018.

Dit is vooral een doe-blog, dus pak pen en papier en je agenda.

Kijk per kwartaal jouw agenda door. Je ziet weer de namen van alle mensen met wie je hebt mogen werken als klant, coach, ondernemer of als opdrachtgever. Je ziet jouw successen en de ‘mislukte’ projecten. Misschien ben je nog ziek geweest. Wat waren de goede events en leuke feestjes waar je bent geweest? Al die gevoelens en beelden komen weer naar voren en laat dat de leidraad zijn voor wat je  leuk en niet leuk vond. Maakt je hart een blij sprongetje, voel je weer een kramp in je buik als je aan die escalatie van dat project denkt of merk je bij iets dat je dat nooit meer gaat doen. Dat vind ik het belangrijkste voor jou: Wat was leuk en wat was niet leuk. Heel simpel eigenlijk.

Stap 1: Je hebt een vel papier met de volgende vier  onderdelen:

 • “Lage energie en daar stop ik mee”
 • “Hoge energie en daar wil ik meer van”
 • “Nieuwe dingen waar ik meer van wil”
 • “Next Level acties”

Vul ze in met wat je in je agenda tegenkomt. Voel weer hoe het was in je herinnering en dan weet je meteen in welke kolom ze horen.

Als voorbeeld: Voor mij ziet het er ongeveer zo uit voor 2017.

Hoge Energie en waar ik mee door wil gaan:

 • Verassingsweekend Centerparcs voor de kinderen
 • Maandag lege agenda
 • VIP-dagen met Business coach
 • Tony Robbins Event en Joe Dispenza Event
 • Starten van de dag met 1 uur meditatie en afstemmingsdagboek
 • Twee keer buitenlandse vakantie met gezin
 • Nieuwsbrief wekelijks en tweewekelijks
 • Ambitieuze vrouwen als cliënt
 • High Interval training, 2 tot 3 keer per week
 • Mijn gezondheid op peil houden door nog meer mijn grenzen te bewaken
 • Offline werken met cliënten en meer in groepsverband werken

Lage energie en waar ik mee ga stoppen

 • Bepaald type opdracht bij een opdrachtgever
 • Koffiedates waar ik eigenlijk geen tijd voor heb en die voor beide niets opleveren
 • Vier of meer coachafspraken op een dag

Nieuwe dingen waar ik meer van wil

 • Teambuildingsessies en groepstrainingen
 • Webinars geven
 • Balletvoorstellingen

Acties die mij naar een nieuw Next level hebben gebracht

 • Professionele fotoshoot met visagiste
 • Uitbesteden webpagina en online academie
 • Lancering en ontwikkeling transformatieprogramma Claim your Life
 • Claim your Business programma ontwikkeld met cliënten
 • Algemene Voorwaarden scherper gemaakt met meer garanties voor beide partijen
 • Meer systematiek in mijn bedrijf

 

Stap 2: Sta stil bij het afgelopen jaar. Kijk naar dit lijstje en zie en voel hoe je dit jaar bent gegroeid. Voel dankbaarheid en voel waar je trots op bent. Door de focus te leggen op wat er wel is gebeurd en wat goed is gegaan, voel ik me kalm en rustig worden. Vanuit die rust en kalmte kan ik beter mijn plannen voor 2018 gaan maken. Dat wil ik ook voor jou, zodat je het als een leuk spel en avontuur ziet.

Stap 3: Waar stop je mee? Wat doe je in 2018 anders? Waar wil je weer gaan groeien naar een volgende level.

Schrijf je plannen op voor wat ga je in ieder geval gaat doen in 2018 (en dit verandert en wordt per kwartaal uitgebreid):

Ik neem je mee met mijn globale plannen voor 2018

Next Level akties

 • Vernieuwen website
 • Business Coach

Hoge energie:

 • Verassingsweekend kids
 • Maandag lege agenda
 • 1 uur Me-time op de vroege ochtend
 • High Intervaltraining en gezonde levensstijl
 • Persoonlijke ontwikkeling waar mijn intuïtie me naar leidt
 • Vakanties
 • Regelmatig verschijnende nieuwsbrief
 • Mezelf begrenzen, ondanks dat mijn hoofd meer wil
 • Offline groepen coachen/trainen
 • 1-op-1 coaching
 • Balletvoorstelling met dochter
 • Webinars
 • Nieuwe spannende dingen uit mijn comfortzone doen die gedurende het jaar op mijn pad komen

Stap 4: Hoe wil je je voelen in 2018? Kijk dan naar je lijst van stap 3 en zorgen jouw plannen er voor dat je die gevoelens hebt in 2018. Wat zou je nog meer kunnen doen om meer van dat gevoel te hebben. Denk hier in mogelijkheden. Als je bijvoorbeeld meer avontuur wilt en je hebt een avontuurlijke reis naar Australië in gedachten, terwijl dat financieel niet gaat lukken, kun je bedenken wat je dan wel kunt doen om datzelfde gevoel van avontuur kunt hebben. Misschien een survivalweekend in de Ardennen of regelmatig gaan mountainbiken op een mooie plek in Nederland?

Hoe ik mij wil voelen in 2018 is bijvoorbeeld:

 • In lijn ZIJN met mijn ziel
 • JOY en hoge energie
 • Geluksmomenten
 • dankbaar

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe dit voor jou ligt. Waar ga jij mee stoppen en waar ga je juist mee door? Welke nieuwe spannende stap ga je zetten? Leuk als je het wilt delen. Als je het echt ergens opschrijft of gaat delen, dan is dat vaak al een eerste stap naar het in de praktijk brengen!

 

Copyright 2017 Katja van Gulick Coaching & Advies, alle rechten voorbehouden.

 

lgGratis: Ga naar www.katjavangulick.nl/gratis-e-book  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt: “Door Katja van Gulick Coaching & Advies” Ga naar www.katjavangulick.nl  voor het aanvragen van het gratis mini-eBoek “4 Vitale Stappen van minder piekeren, naar meer energie en kracht”.

mbti_icon  Noloc Erkend loopbaan professional  katja_van_gulick_pasfoto
Happines & Business Coach en teacher Katja van Gulick uit Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals hun missie, why en hun verlangen te leven. Dat doet ze met haar coachingprogramma’s Claim your Life en Claim your Business. Maak werk van je verlangen en als resultaat krijg je energie, rust en balans en je ervaart overvloed in relaties, werk, gezondheid en tijd.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

 

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Erkend Loopbaan Professional bij de NOLOC.  Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master, EFT Therapeut en professioneel Aurareader. Tara Mohr met Playing Big, Gabrielle Bernsteins’ Spirit Junkie, Marie Forleo B-School, Danielle Laporte Fire Starter Sessions & Desire Map.  Ik heb al deze certificeringen.  Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

 

 

Laat een reactie achter