Persoonlijk Leiderschap vanuit het Hart

Als coach sta ik voor Persoonlijk Leiderschap vanuit het Hart. Jarenlang coach ik mensen volgens deze methode. Ik leg je heel graag uit wat ik hieronder versta.

Wat is het vooral niet? Leiderschap roept bij mijn klanten vaak iets negatiefs op: “Dan leid je mensen en dat is niet leuk”, of “het is managen”. En ja, ook managers zeggen dat 😀. Het gaat dan over baas zijn en dan vertel je anderen wat ze moeten doen of dat ze het beter moeten doen. Dat kan met dreiging of met inspiratie.

Alleen dat is niet leiderschap. Persoonlijk leiderschap is de leiding pakken over jezelf. Jezelf serieus nemen, voelen waar je naar verlangt en waar jouw energie van stijgt en daar aktie op nemen.  Persoonlijk Leiderschap pakken gaat over opstaan, je visie over de toekomst pakken om vervolgens je eigen pad laten ontstaan en daarvoor gaan. Je zorgt voor een verandering die jou en daardoor ook anderen verrijkt. En zo krijg je automatisch anderen mee. Dat kan allemaal zonder een slaaf te worden van je doelen en jezelf en je omgeving voorbij te lopen en roofbouw op jezelf te plegen.

 

 

Persoonlijk Leiderschap vanuit het Hart gaat over vervulling, voldoening en verbinding

 

 

Voeg aan Persoonlijk Leiderschap  “vanuit het Hart” toe en dan komt daar een verlangen bij.  Jouw Hart is een enorme intelligentie, wat een eigen onafhankelijk zenuwstelsel heeft. Er zit een brein in jouw hart (Heartmath Instituut). Jouw hart stuurt signalen naar je brein wat daarop weer reageert. Je hart reageert voordat je brein reageert. Als je naar je hart luistert krijg je inzichten die het “normale”denken niet kunnen bevatten. Het is de weg naar jouw onbewuste.

Persoonlijk Leiderschap vanuit het Hart is voelen en luisteren naar die innerlijke zachte stem die aangeeft naar waar jij naar verlangt. Je luistert niet meer naar je hoofd maar naar je wat je ECHT motiveert. Niet meer moeilijk doen over je missie of je roeping moeten vinden. Nee, je volgt je verlangen. Je zult zien dat je dan flow hebt en dat je een magneet wordt voor alle positiviteit. Je brein en je hart zijn één. Oftewel: Synchroniteit.

Het beste voorbeeld van Persoonlijk leiderschap vanuit het Hart komt uit jouw jeugd. Weet je nog toen je kind was? Toen was je nog niet zo aangepast als nu. Je voelde en speelde vanuit je instinct en trok je niets aan van de buitenwereld. Je dacht nog niet zo na over wat je deed, je deed het gewoon. Je hart gaf aan waar je zin in had.  Je luisterde er naar, speelde en zo kon je de tijd vergeten en helemaal op gaan in het moment en de activiteit waar je mee bezig was. Jouw hart was dan in lijn met je brein. Je luisterde er naar, je deed precies wat je op dat moment voelde wat je wilde doen. Je volgde het pad van plezier, rust, en kalmte.

Speel jij nog in je leven? Luister jij nog echt naar je hart?

Grote kans dat je het voor een groot deel hebt afgeleerd en je je hebt aangepast. Zodat je geaccepteerd wordt door je omgeving en je meer succes hebt. Denk je.

Wat als je meer op je hart zou vertrouwen? Dan heb je voldoening, vervulling en verbinding in je leven.

Je wordt meer jezelf en dan word je fascinerend voor anderen.

Maar het belangrijkste is, is dat jij je veel meer in balans voelt en meer geluksmomenten kent.

Graag kom ik 1-op-1 in gesprek met jou om samen te kijken hoe je op dit moment verder kunt komen. Geheel vrijblijvend en zonder kosten. Plan een gratis en vrijblijvende claritysessie met mij in via deze link. Ik neem binnen 24 tot 48 uur contact met je op.

En nog leuker is als jij hieronder wilt delen of jij bovenstaande herkent en hoe jij meer jouw persoonlijke leiderschap vanuit het hart kunt oppakken. Of doe je het al? Leuk als je ons wilt inspireren!

 

 

Laat een reactie achter