Boekentip om jezelf beter te leren kennen (met gratis verzendkosten)

kata boek

Ontdek jezelf als iemand met verschillende personen in zich zelf! Je hebt verschillende kanten, delen of subpersonen die allemaal met andere ogen naar de wereld kijken. Ze houden er verschillende gewoonten op na en hebben andere gevoelens en gedachten.

Het is leuk om zo naar jezelf te kijken, en het biedt een aantal voordelen. Zo wordt het helder waarom sommige mensen je meteen aantrekken en andere juist niet. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen. Zie onderaan het artikel de code voor gratis verzendkosten (ook geldig voor andere boeken die je inspireren)!

Voorbeeld: Een manier om jezelf beter te leren kennen is te kijken naar wat je zo ergert aan andere mensen!

We ergeren ons allemaal aan gedrag van een ander. Waarschijnlijk is dit een stukje van jezelf wat je vroeger hebt afgeleerd. Als jong kind heb je ontdekt welk gedrag leidt tot een onaangenaam gevoel: pijn. Door dat gedrag af te stoten, zorg je dat je geen pijn of verdriet ervaart. Dit  afgestoten stukje van jezelf wordt ook je allergie, je schaduwzijde of verstoten “ïk” genoemd. Ze zijn er nog steeds, alleen in je onbewuste deel.

Voorbeeld: Henk is manager en serieus, betrouwbaar en stabiel. Wellicht zou hij meer gedaan krijgen van zijn mensen als hij wat meer een losser praatje met hen maakte. Die losse kant heeft hij vroeger afgestoten, omdat zijn moeder hem leerde dat het leven geen lolletje is. Hij beschermde zich tegen het ongenoegen van zijn ouders. Dat werkt nu dus niet meer. Alleen als hij een lekker wijntje drinkt komt dat deel nog wel eens naar boven.

Met wie kom je makkelijk in conflict en door welk gedrag van die ander komt dat? Vraag jezelf af welke verstoten kant dit van je is. Vroeger was het misschien handig om deze kant te verstoten, maar is dat nog steeds handig? Hoe zou het zijn om de kwaliteit van deze verstoten kant te gebruiken?

Ik heb mijn training Voice Dialogue bij een van de schrijfsters Berry Collewijn gevolgd. Wat een effect kan 1 sessie waarin je enkele van je deelpersoonlijkheden aan het woord laat, hebben! Een echte “aha-erlebnis”!

Boek inspiratie : “Ik ken mijn ikken. Ontdek andere kanten van jezelf met voice dialogue”- Berry Collewijn e.a. Dit boek  is geschreven voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen en voor degenen die kennis willen maken met Voice Dialogue.

Met de code 80849400  hoef je geen verzendkosten te bepalen bij Thema.nl. Deze code kun je invoeren door op ‘ja’te klikken bij ‘Heb je een actiecode of waardebon’. Voer deze code in en klik op ‘Waardebon’ toevoegen.

 

 

 

Social Media fotombti_iconKatja van Gulick Coaching en Advies te Amsterdam helpt hoogopgeleide professionals (27-43 jaar) en professionals het beste uit zichzelf te halen. Het resultaat is rust en balans in hun werk- en privéleven. Men ervaart succes, flow, bezieling, kracht en energie.  Er worden bewuste keuzes gemaakt. De omgeving ziet ze als zelfverzekerd en krachtig met een duidelijke eigen koers. Zie www.katjavangulick.nl

Bij Katja kun je terecht voor Loopbaanbegeleiding, Dertigers coaching en Personal Coaching & Counseling.

Gecertificeerd voor het krachtige persoonlijkheidsinstrument MBTI Step I, MBTI Step II en MBTI teams. Opgeleid als Coach / Counselor, NLP Master en EFT Therapeut. Ik ben bezig met mijn opleiding Psychologie. Als coach ben ik resultaatgericht, pragmatisch en intuïtief. We gaan voor jou succes, flow, energie en geluk!

Laat een reactie achter