DERTIGERSDIP

 

Carrière & dertigersdip

– Zelf heb ik uiteraard ook mijn eigen ontwikkeling gehad in privè en werk, wat voor jou betekent dat je voor een coach kiest met de nodige praktijkervaring-

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden ben ik gaan werken in de Randstad. Hier moest je zijn om carrière te maken. Ik wilde graag werken in het toerisme en ging aan de slag bij een touroperator in golfreizen, waarbij ik regelmatig in het buitenland verbleef. Al gauw kwam ik er achter dat er in het bedrijfsleven veel meer groeikansen waren en dat daar meer geld verdiend kon worden. Na 1,5 jaar hees ik me in een mantelpak en begon ik bij KPN in een Management Development Traject.

Ondertussen ging het privé ook voor de wind. Ik ging samenwonen met mijn toenmalige vriend, we hadden een leuk sociaal leven en we werkten allebei hard. Alles verliep volgens “het plaatje” en we bleven lekker doorhollen. Mijn ouders uit het rustige Friesland noemden me zelfs een “yup”. Ik had alles wat ik me maar wensen kon. Totdat we in een nieuwbouwhuis belandden. Nadat het bijna helemaal ingericht en klaar was, vroeg ik me af welke stap nu gezet zou worden. En toen voelde ik een leegte. Dit ging gepaard met gevoelens van onrust, stress, onzekerheid en veel migraine-aanvallen: Ik was helemaal uitgeteld.

De dertigersdilemmavragen staken de kop op. Veel van het gewenste plaatje was ingevuld en wat nu? Is dit alles? Er brak er een periode aan van heftige beslissingen maken: Mijn midlifecrisis was in volle gang. Mijn relatie ging uit en ik ging in mn eentje weer back to basic wonen in een studio en ik kreeg een relatie met m’n huidige partner. Ik stortte me op mijn werk en boekte succes. Vanuit het niets besloten we samen op reis te gaan voor een half jaar. Ik, die altijd voor zekerheid ging, zei haar baan op zonder uitzicht op een baan na de reis. Het kon niet op.

Bij thuiskomst hees ik me weer in mijn mantelpak en ging ik weer aan de slag als account manager bij KPN. Nu bij de top 250 klanten, oftewel de eredivisie van de Sales; een doel wat ik altijd voor ogen had. Dit ging lekker en uiteindelijk bleek ik me niet thuis te voelen op deze plek. Wat zou nu een mooie volgende stap zijn? Dit ging gepaard met veel onrust en migraine-aanvallen. Het werd tijd om zaken anders aan te pakken en ik besloot loopbaanbegeleiding te doen. Hier kreeg ik antwoorden op de vragen wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Daarnaast werd mijn interesse in spiritualiteit aangewakkerd. Ik ging opleidingen persoonlijke ontwikkeling doen: NLP, integratieve coach/counselor, Effectieve Intuïtie en geweldloze communicatie (Roosenberg). Een workshop meditatie zorgde er voor dat ik elke dag startte met een kwartier meditatie. Dit smaakte al snel naar meer en ik gaf me op voor een 8-wekelijkse Mindfulnesscursus. Ik ontdekte hoe ik gedurende de dag lichamelijk reageerde op stress en anderen, en door dit bewustzijn wist ik op een gegeven moment de rust weer in mezelf te bewaren. Verder heb ik me verdiept in het fenomeen hooggevoeligheid waarin ik veel van mezelf herken. Hier heb ik mee leren omgaan, mijn gevoeligheid leren accepteren en er mijn kracht van gemaakt.

Ondertussen ging mijn hartewens om zwanger te worden in vervulling en tegelijkertijd werd ik ontslagen. Een uitkomst, want ik kreeg een mooie periode waarbij ik een lange tijd bij mijn dochter kon zijn. Ik ging weer aan het werk als account manager en hier kreeg ik te maken met de combinatie kind/werk. Mijn eigenschappen, het vele reizen door het land en mijn vriend die promotie maakte en een MBA deed, braken mij op. Nu is het roer echt om gegaan. Ik heb ontslag genomen en doe nu werk waar mijn hart ligt: Hoog opgeleide dertigers begeleiden in beweging te komen ECHT te kiezen wat bij hun past en dan weten ze wat ze ECHT wensen. Zo nemen ze dan de touwtjes in eigen handen!

Door mijn kinderen en door werk te doen vanuit mijn hart leid ik nu eindelijk een leven met betekenis en vol met liefde. Van leegte is absoluut geen sprake!

 

Liefs Katja xxx